Koalicija za budućnost Andrijevice SNP-NSD: Tortura policije nad opoziciono nastrojenim građanima

"Vrhunac nasilja od strane posebnih policijskih jedinica desio se sinoć kada su specijalci sakriveni iza maskirnih uniformi, izvršili raciju u nekoliko lokala čiji su vlasnici opoziciono nastrojeni a gdje se uglavnom okupljaju učesnici litija"

4703 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Tufik Softić
Foto: Tufik Softić

Koalicija za budućnost Andrijevice SNP-NSD tvrdi da su pripadnici Uprave policije sinoć u tom gradu maltretirali opoziciono nastrojene građane.

Tvrde i da su specijalci građane "nemilice bacali na ulice i blatnjave površine kao da su najveći kriminalci".

"Već nekoliko dana u kontinuitetu, građani Andrijevice se suočavaju sa neviđenom represijom i torturom koju sprovode pripadnici policije po diktatu aktuelne crnogorske vlasti, tajnih službi i opštinskih čelnika, koje predvodi Srđan Mašović. Vrhunac nasilja od strane posebnih policijskih jedinica desio se sinoć kada su specijalci sakriveni iza maskirnih uniformi, izvršili raciju u nekoliko lokala čiji su vlasnici opoziciono nastrojeni a gdje se uglavnom okupljaju učesnici litija", saopšteno je iz Koalicije za budućnost Andrijevice SNP-NSD.

Tvrde da su službenici policije "nemilice nasrnula na omladinu i poštene građane Andrijevice".

"Pritom su sijali strah kod maloljetne djece koja su se zadesila na ulici. Ujedno su, ciljno i selektivno, vršili pretres lica na koja su, zbog političke pripadnosti, čelnici lokalne vlasti uperili prst. O tome govori i podatak da racija nije sprovođena u lokalima koji važe za omiljeno sastajalište aktivista DPS-a i njihovih mentora. Prije toga, policijske patrole, dovedene sa strane su, takođe, po nalogu DPS poglavica u Andrijevici, zaustavljale vozila u gradu i kažnjavali sve one koji nijesu bili po njihovom ukusu i meraku".

Dodaju da je sve to "izazvalo veliko ogorčenje kod naroda".

"Koji je izrazio potrebu da se samoorganizuje i stane u zaštitu svog obraza i dostojanstva, jer je, jednostavno, doveden u poziciju da ne može da trpi dalja poniženja i torturu. Tim prije, jer su slike koje kruže preko društvenih mreža o dešavanjima u Andrijevici izazvale zgražavanje svih slobodoumnih ljudi. Sigurni smo da iza svega ovoga stoje čelni ljudi opštine Andrijevica, koji po direktivama premijera Markovića i ministra Predraga Boškovića, koordinarora DPS-a za Vasojeviće, sprovode politiku pritisaka, ucjena i uništavanja tradicionalnih vrijednosti našeg naroda, a prije svega vrijednosti koje baštini Srpska pravoslavna crkva".

Bonus video: