Funkcioner Crnogorske u Budvi napustio partiju i prešao u URA

Milošević nije ni slutio da će u koaliciju sa DPS-om

Milošević koji je od osnivanja Crnogorske bio ključni človjek u Opštinskoj izbornoj komisiji, koji je 2016. presudio da se ne ponove izbori na nekoliko izbornih mjesta, na čemu je insistirao DPS, čime je, kako je opozicija govorila, izborni poraz pokušao da pretvori u pobjedu

32444 pregleda 1108 reakcija 179 komentar(a)
Ivan Milošević, Foto: Privatna arhiva
Ivan Milošević, Foto: Privatna arhiva

Funkcioner lokalnog odbora Crnogorske Ivan Milošević napustio je ovu partiju samo nekoliko sedmica uoči lokalnih izbora i svoj dalji angažman je nastavio u Građanskom pokretu URA. Odluku da napusti partiju, kako je kazao u razgovoru za „Vijesti“, bila je odluka Crnogorske da uđe u koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista.

Milošević koji je od osnivanja Crnogorske bio ključni človjek u Opštinskoj izbornoj komisiji, koji je 2016. presudio da se ne ponove izbori na nekoliko izbornih mjesta, na čemu je insistirao DPS, čime je, kako je opozicija govorila, izborni poraz pokušao da pretvori u pobjedu.

Tada je prilikom glasanja Milošević, kao predstavnik Crnogorske glasao protiv ponavljanja, čime je opozcija i zvanično proglasila pobjedu u Budvi.

Prethodne dvije godine bio je član Odbora direktora „Parking servisa“, preduzeća koje je postalo jedno od najuspješnijih, a za vrijeme DPS uprave sinonim pljačke, zbog kojih je Specijalno državno tužilaštvo i pokrenulo istragu, te hapsilo izvršnog direktora.

„Kao građanin Budve i Crne Gore cijeli svoj život sam posvetio vrijednostima koje se temelje i bore za vladavinu prava i pravnu državu, a ne selektivnu pravdu, za odlučnu borbu protiv korupcije i kriminala, a ne kupovinu glasova i partijsko zapošljavanje, za građansku Budvu i Crnu Goru, bez nacionalnih podjela na manjine i većine, za socijalnu pravdu, a ne za minimalac od 222 eura“, navodi Milošević.

Ističe da je bio dugogodišnji aktivni član Liberalnog saveza Crne Gore od njegovog osnivanja i to, kako kaže, kada to nije bilo ni malo lako.

„Nakon što se ugasio LSCG prepoznao sam Crnogorsku kao partiju koja je propagirala vrijednosti i principe za koje se ja zalažem. Crnogorska je okupila u Budvi pretežno mlade ljude, naočigled i na riječi odlučne da se suprotstave kriminalnoj hobotnici zvanoj DPS za koju ne važi ni Ustav ni zakoni, ni država, niti njene institucije, a ponajmanje građani i njihova prava, pri čemu za njih ne postoje građani, nego glasači koji joj služe za statistiku i izborni inžinjering“, ocijenio je Milošević.

Kaže da nije ni slutio da će Crnogorska postati koalicioni partner DPS-a.

“Kada su odlučili da više ne podržavaju većinu u Budvi, nisam ni tada vjerovao da je njihova alternativa koalicija sa DPS-om, a upravo imajući u vidu sve što je izgovarano na partijskim sastancima Crnogorske. Uprkos tome što sam imao ponude da budem u Upravnom odboru opštinskog preduzeća „Mediteran reklame“, to što više ne dijelim iste vrijednosti sa Crnogorskom učinilo je apsolutno nemogućim moje dalje djelovanje u ovoj partiji I bezuslovno sam je napustio“, istakao je Milošević.

On je naglasio da su isto uradile još neke partijske kolege i prijatelji.

„Nadam se uraditi će isto još neki poslije mene.Svoj dalji politički angažman nastavljam istim uvjerenjem za građansku, multikonfesionalnu, ekološku, sekularnu, modernu i evropsku Budvu i Crnu Goru, a te programske vrijednosti baštini Građanski pokret URA, tako da podržavam njihove ideje. Postupajući na ovaj način pokušavam da pošaljem poruku svima, a posebno mladim ljudima, da ne treba odustati od vrijednosti za koje se zalažemo i da nijedno mjesto u upravnom odboru ne vrijedi zgažene riječi i vjerovanja i da samo na taj način možemo postati bolje društvo, jednakih šansi za sve njene građane“, zaključio je Milošević.

Crnogorska je u julu 2018. ušla u koaliciju sa Demokratama, Demokratskim frontom, URA, SDP, SNP i DEMOS, i tada spriječila uvođenje prinudne uprave od strane Vlade, jer se sjednice lokalnog parlamenta nijesu održavale punih šest mjeseci zbog bojkota odbornika Stevana Džakovića, koji je insistirao da odbornici tadašnje vlasti zatraže od svojih partijskih kolega u državnom parlamentu da potpišu incijativu za izmjene zakona o izboru poslanika i odbornika - otvorene liste.

Crnogorska je bila aktivna u vlasti, ali u aprilu ove godine, nakon što je početkom godine došlo do smjene rukovodstva partije i umjesto Vladimira Pavićevića, kormilo preuzima Anđela Ivanović, podnose inicijativu za smjenu tadašnjeg gradonačelnika Marka Bata Carevića. Slijede poznati događaji, održavanja prvo sjednice ispod šatora, a nakon toga i paralelne sjednice u Turističkom naselju „Slovenska plaža“ gdje odbornička većina iz redova DPS, Crnogorske, SD i Džaković smjenjuju čelnike Opštine i Skupštine opštine Carevića i Krsta Radovića, da bi od 17.juna, uz pomoć Upravne inspekcije uz asistencju policije i privatnog obezbjeđenja, novoizabrano rukovodstvo, čiji legitimitet osporovaju Demokrate, DF, URA, SNP, DEMOS, ušlo u zgradu Opštine, od kada i traja blokada i svakodnevni protesti.

Preporučujemo za Vas