ASK pokrenula postupke povodom pružanja usluga političkim subjektima

Pokrenuto je i 14 postupaka po podnijetim prigovorima koji se, između ostalih, odnose i na subjekte koji pružaju usluge medijskog oglašavanja

5722 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) je po službenoj dužnosti pokrenula 83 postupka u cilju prikupljanja informacija i utvrđivanja činjenica koje se odnose na pružene usluge političkim subjektima u izbornoj kampanji, kao i 14 postupaka po podnijetim prigovorima koji se, između ostalih, odnose i na subjekte koji pružaju usluge medijskog oglašavanja.

"O svim sprovedenim postupcima i rezultatima sprovedenih postupaka Agencija će blagovremeno obavijestiti javnost", saopšteno je iz ASK.

Agencija, podsjećaju, sprovodi monitoring predizbornih aktivnosti i kontroliše troškove svih aktivnosti političkih subjekata, u okviru čega prikuplja i podatke o njihovom oglašavanju na različitim platformama, bilbordima, internet stranicama, elektronskim i štampanim medijima i dr. Agencija, dodaju, vrši analizu svih prikupljenih podataka o pruženim uslugama političkim subjektima tokom izborne kampanje.

Bonus video: