Marković: Nema „funkcionerske kampanje“ i zloupotrebe resursa

Premijer kazao da ne postoji bilo kakvo kršenje standarda OEBS-a. "Najkraće rečeno: Vlada i premijer samo rade svoj posao", poručio je on

10845 pregleda 501 reakcija 163 komentar(a)
Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Marković, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Duško Marković odbacio je tvrdnje, kako je saopšteno iz Vlade, "dijela opozicije, analitičara i medija", da on i Vlada vode „funkcionersku kampanju“ i da zloupotrebljavaju državne resurse u partijske svrhe.

„Smatram to još jednim neargumentovanim prigovorom, jer bi po toj logici premijer i Vlada trebalo da zaključaju svoje kancelarije i obustave svaku aktivnost u predizbornom periodu! Život, međutim, ne stoji i ne čeka i bilo bi krajnje neodgovorno prema građanima i njihovim potrebama da se rješavanje svakodnevnih problema obustavi dok izbori prođu. Primjer opštine Budva je slikovit u tom pogledu: zar je trebalo da ostavimo stotine zaposlenih bez ličnih primanja, samo zato da neko ne bi prigovorio Vladi da vodimo funkcionersku kampanju", kazao je Marković.

Dodaje i da je Vlada formirana na osnovu većinske podrške građana programu Demokratske partije socijalista, koji je predstavljen u kampanji prije četiri godine i pretočen je u četvorogodišnju agendu rada Vlade.

„Nema ništa logičnije nego da, u skladu sa našim programom rada, predstavimo građanima naše učinke, podsjetimo na to šta smo obećali i šta smo ispunili od datih obećanja. I to je prije svega obaveza predsjednika Vlade, kao najodgovornijeg za realizaciju Vladinog programa. Mogu da razumijem da političkim protivnicima Demokratske partije socijalista smeta moja aktivnost u crnogorskim opštinama, jer se još jednom jasno potvrđuje da smo mi naša obećanja od prije četiri godine u najvećoj mogućoj mjeri ispunili i realizovali. Nije to zloupotreba državnih resursa, niti se može nazvati funkcionerskom kampanjom, niti postoji bilo kakvo kršenje standarda OEBS-a! Najkraće rečeno: Vlada i premijer samo rade svoj posao", kazao je Marković.

Bonus video: