SD: Cungu svoj narod uporedio sa ovcama

"Dok vi, navodno boreći se za prava albanskog naroda u Crnoj Gori, na svim izborima na kojima nastupate pod plaštom borbe za njihova prava, osvajate sve manje i manje glasova, jer su Albanci prepoznali koliko se borite za njihove interese"
53 pregleda 4 komentar(a)
Socijaldemokrate Ulcinj, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate Ulcinj, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 28.01.2018. 12:35h

Svi u Ulcinju znaju znaju da Nazif Cungu više neće biti predsjednik opštine i zato je u panici. Njegova partija Forca, zahvaljujući njemu lično, na svakim izborima ostvaruje sve lošije rezultate, što će se nastaviti i 4. februara, između ostalog zato što je sopstveni narod uporedio sa ovcama, a njegova svađalačka retorika mu neće omogućiti da više bude predsjednik, što mu poručuju i dosadašnji koalicioni partneri, saopštile si u ulcinjske Socijaldemokrate.

Oni su izjavili, da iako im nije praksa da odgovaraju, ovoga puta će odgovoriti na sve.

"Da bilo šta znate o državnoj upravi, znali biste da Ministarstvo saobraćaja i pomorstva ne može da poništi tender, već to, po osnovu žalbi učesnika tendera, vrši Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki. Toliko o opstrukcijama tadašnjeg ministra Brajovića. Što se tiče Valdanosa, mi znamo da su vama veoma zahvalni svi građani Ulcinja kojima ste vi, vašom odlukom, vratili njihovu zemlju u Valdanosu i koji danas uživaju u svojim maslinjacima. Podsjećanja radi, Vlada Crne Gore je poništila proces valorizacije Valdanosa, na insistiranje vaše partije, zahvaljujući čemu se Valdanos nalazi u istom, ako ne i u gorem stanju u odnosu na period kada se intenzivno radilo na valorizaciji potencijala Valdanosa koja bi značajno povećala zaposlenost u Ulcinju i privukla nove investicije i ispravila nepravdu prema vlasnicima zemljišta", kazali su u ulcinjskom SD-u.

Što se tiča stanja u obrazovanju, pa i na albanskom jeziku, sud su najbolje dali građani,dodaju u SD, među njima i Albanci, koji su rad ministarstva i ministra Šehovića lično ocijenili najvišom ocjenom u odnosu na sva ministarstva i uprave u Crnoj Gori.

"A što se tiče kadrovskog rješenja SD koje vi kritikujete, vezano za izbor direktora škole, podsjećamo da se radi o Albancu, koji se rodio i živi na području Vladimira, koji je svoje obrazovanje stekao u Albaniji i čija porodica je veoma uvažena kroz više generacija na tom području, što ga preporučuje za poziciju koju obavlja.Što se tiče konstatacije vezane za odgovornosti kadrova SD-a u Morskom dobru, podsjećamo vas da SD nema svojih kadrova u Morskom dobru, dok vi imate predsjednika UO koji je dosad iz tog istog Morskog dobra uzeo više desetina hiljada eura. Podsjećanja radi,ljetos, kada je zatvoren desni rukavac Bojane, od strane Morskog dobra je konstatovano da opština Ulcinj od prihoda koji joj pripadaju po osnovu korišćenja morske obale, nije utrošila nijedan jedini cent za poboljšanje stanja u zoni morskog dobra u Ulcinju, a radilo se o iznosu od preko pola miliona eura, što je po zakonu bila dužna da učini", kazali su u SD.

U ovoj partiji su podsjetili Cungua da njihova partija ima svoje opštinske odbore u svim opštinama u kojima ima albanskog stanovništva.

"Dok vi, navodno boreći se za prava albanskog naroda u Crnoj Gori, na svim izborima na kojima nastupate pod plaštom borbe za njihova prava, osvajate sve manje i manje glasova, jer su Albanci prepoznali koliko se borite za njihove interese, a koliko za svoje lične. Kada govorite o uticaju FORCE na centralnom nivou, u pravu ste, o tome najbolje govore brojke u Skupštini, a te brojke kažu da bez jednog poslanika FORCE, vladajuća koalicija ima većinu, dok bez naših poslanika nema državne vlasti", kazali su u SD.

Oni su FORCU podsjetili da konstantno gube podršku Albanaca.

"FORCA naravno da ima sjedište u Ulcinju, jer je vaš lider iz Ulcinja i tu može najbolje da ostvari svoje lične interese. Da se slučajno desilo da se Nazif Cungu rodio u Šavniku, FORCA bi imala sjedište u Šavniku, jer bi tada u tom gradu mogao da ostvaruje svoje lične interese, jer Ulcinjani još nijesu vidjeli da je nešto uradio za opšti interes.Zabrinjava stanje svijesti predsjednika Cungua, kada nije u stanju da vidi da je njegov komšija, naš nosilac liste, Ćazim Hodžić, da je takođe njegov komšija naš kandidat za odbornika, poznati profesor Fejzi Hodža i da svi ostali rukovodioci i ljudi sa naše liste, žive i rade u Ulcinju ili smatra da su samo glasači FORCE stanovnici Ulcinja, dok ostali to nikako nisu, što je zaprepašćujuća činjenica za nekoga ko misli da će i ubuduće biti predsjednik opštine, iako on i svi njegovi znaju da neće, što će obradovati sve građane Ulcinja, pa i dosta glasača FORCE", kazali su iz SD.

Bonus video: