ocjena portparola dps-a

Nikolić: Bešićevo istraživanje dio prljave predizborne kampanje

"Svi relevantni podaci koji su poznati i našim političkim oponentima, pokazuju da DPS ima stabilnu podršku preko 40 odsto i da će na izborima 30. avgusta ostvariti dominantnu pobjedu", kazao je Nikolić

24668 pregleda 724 reakcija 194 komentar(a)
Nikolić, Foto: Demokratska partija socijalista
Nikolić, Foto: Demokratska partija socijalista

Najnovije istraživanje CEDEM-a dio je prljave predizborne kampanje, ocijenio je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

"Demokratska partija socijalista nema običaj da komentariše i ne oslanja se na istraživanja javnog mnjenja, posebno ne ona koja su sprovedena kroz upitnu metodologiju u ovom trenutku, jer znamo da je anketiranje u domaćinstvima zbog poštovanja mjera NKT-a teško ili nemoguće raditi. Ovih dana smo svjedoci sinhronizovanih napada sa više adresa, uglavnom od medija, odbjeglih tajkuna i pojedinaca koji u predizbornoj kampanji plasiraju lažne afere i ankete sa upitnim rezultatima kao što je današnja Miloša Bešića. Nije ovo ništa novo jer smo i u ranijim izbornim ciklusima navikli na taj scenario", saopštio je Nikolić.

DPS, kako je kazao, redovno sprovodi istraživanja javnog mnjenja sa "više renomiranih svjetskih agencija koje koriste provjerenu i međunarodno priznatu metodologiju."

"Svi relevantni podaci koji su poznati i našim političkim oponentima, pokazuju da DPS ima stabilnu podršku preko 40 odsto i da će na izborima 30. avgusta ostvariti dominantnu pobjedu. Na kraju, građani daju svoj glas na izborima, i istraživanja koja preplavljuju društvene mreže, a evo danas i medije, samo su dio prljave predizborne kampanje koju vječiti opozicionari praktikuju iz izbora u izbore", zaključuje se u saopštenju portparola DPS-a.