Perović: SDP će stati na čelo otpora radnika i građana u slučaju prodaje HG "Budvanska rivijera"

"Ne postoje nikakve zakonske garancije da bi u slučaju prodaje akcija, novi vlasnik, nastavio sa turističkom djelatnošću, što bi moglo dovesti do suštinskog gašenja HG Budvanska rivijera, najvećeg hotelsko-turističko preduzeće u Crnoj Gori koja ima preko 3.800 turističkih ležaja u hotelima Palas, Slovenska Plaža, Aleksandar, Castellastva i Mogren"

2443 pregleda 132 reakcija 23 komentar(a)
Jovo Perović, Foto: SDP
Jovo Perović, Foto: SDP

Pitanje budućnosti HG Budvanska rivijera je jedno od ključnih pitanja za budućnost budvanskog, ali i crnogorskog turizma.

To je ocijenio kandidat liste "SDP - Jaka Crna Gora" za poslanika u Skupštini Crne Gore i kandidat za odbornika liste "SDP - Jaka Budva" u Skupštini Opštine Budva Jovo Perović.

"I pored partijskog vođenja kompanije i dosta poslovnih odluka koje bi morale biti puno bolje, HG Budvanska rivijera ostaje jedan od najznačajnih privrednih kolektiva u našem gradu i jedan od najvećih poslodavaca. Zbog toga smo bili i ostali protiv segmentacije kompanije, poslije koje su izdvojeni hoteli Sveti Stefan i Miločer, koji su izdati na 42 godine, pa po tom osnovu HGBR nije imala troškova, već čisti prihod koji bi bio od značaja za popravljanje finansijskog rezultata, pogotovo u ovoj godini", naveo je Perović.

Dodaje i da bi bila nedopustiva privatizacija većinskog paketa ove kompanije u nedovoljno definisanim uslovima gdje bi se novi vlasnik mogao odlučiti za izgradnju stanova na nekoliko stotina hiljada kvadrata najatraktivnijeg zemljišta u Budvi, umjesto na razvoj turizma i zapošljavanje našeg stanovništva.

"Ne postoje nikakve zakonske garancije da bi u slučaju prodaje akcija, novi vlasnik, nastavio sa turističkom djelatnošću, što bi moglo dovesti do suštinskog gašenja HG Budvanska rivijera, najvećeg hotelsko-turističko preduzeće u Crnoj Gori koja ima preko 3.800 turističkih ležaja u hotelima Palas, Slovenska Plaža, Aleksandar, Castellastva i Mogren. Uz sve ovo, u hotelima ove grupe radi skoro 300 naših sugrađana, što uz sezonsko zapošljavanje od 700 ljudi, koje će dijelom izostati ove godine zbog problema izazvanih korona virusom, predstavlja značajnu mogućnost za zapošljavnje lokalnog stanovništva".

Pejović je naveo i da ukoliko menadžment "nije sposoban da sa ovakvim draguljem turizma posluje rentabilno", i donosi korist lokalnoj zajednici i državi, onda se svakako rješenje ne smije tražiti u prodaji imovine.

"Pogotovo, u trenucima kad se turistička privreda suočava sa problemima izazvanih aktuelnom pandemijom. Ukoliko se krene u "poklanjanje" najvećeg turističkog preduzeća u našem gradu, SDP će stati na čelo otpora radnika i građana i budite sigurni da ovu poharu nećete mirno sprovesti. Zbog toga, poruka onima koji bi prodavali imovinu koju su stvarale generacije uglednih budvanskih familija, da nećemo dozvoliti da Budvanska rivijera liči na hotel “AS” i druge slične projekte vaših prijatelja, kumova i rođaka", naveo je Perović.

Bonus video: