"Krajnje je vrijeme da Tivat dobije lokalnu televiziju"

„Kao grad u kojem ima mnogo dešavanja na raznim poljima, na dnevnom nivou u toku cijele godine, kao i sama potreba stanovništva za sve većom informisanošću u skladu sa savremenim načinom života, formiranje lokalne televizije objedinjene sa postojećim lokalnim radiom (RTV Tivat) je i više nego opravdano"

3632 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Grupa birača
Foto: Grupa birača

Kultura, informisanje i NVO sektor su možda i ponajbolje razvijene oblasti u Tivtu, ali je vrijeme za kvalitativne iskorake pa je krajnje je vrijeme da Tivat dobije lokalnu televiziju.

Poručili su to iz građanske liste „Goran Božović- časno i odgovorno za bolji Tivat“ (GB) koja učestvuje na lokalnim izborima u tom gradu 30.avgusta. Oni smatraju da su građani Tivta, ali i Crne Gore „uskraćeni za brojne informacije i raznovrsne sadržaje u tv formatu“ i naglašavaju da je „suludo da Tivat u današnje vrijeme intenzivnog razvoja i raznovrsnosti sadržaja zavisi od volje i vremena TV dopisnika i angažovanja skupih agencija iz drugih gradova, kao i da Tivćani čekaju priloge iz svog grada u nekoliko sekundi na televizijama nacionalne frekvencije.“

„Kao grad u kojem ima mnogo dešavanja na raznim poljima, na dnevnom nivou u toku cijele godine, kao i sama potreba stanovništva za sve većom informisanošću u skladu sa savremenim načinom života, formiranje lokalne televizije objedinjene sa postojećim lokalnim radiom (RTV Tivat) je i više nego opravdano, čime će informisanje u Tivtu biti značajno unaprjeđeno, a žive slike na razne teme iz Tivta će biti poslate širom svijeta u novom formatu.“-poručili su iz liste GB.

Navode i da je s obzirom da je Elaborat o opravdanosti reorganizacije JU Centar za kulturu Tivat i osnivanju JU Gradska biblioteka i JU Tivatsko pozorište „usvojen u nelegalnom produžetku mandata aktuelne vlasti zbog epidemiološke situacije“, neophodno još jednom razmotriti ovakvu segmentaciju Centra za kulturu.

„U slučaju valjane argumentacije u pravcu opravdanosti ovog ozbiljnog poduhvata, treba strogo stručno i profesionalno pristupiti formiranju pomenutih ustanova, kako bi se zaista unaprijedile navedene djelatnosti, uz optimizaciju troškova. Kao vršioci nove vlasti, insistiraćemo na brendiranju grada kroz selekciju kulturno-zabavnih manifestacija na osnovu jasnih kriterijuma, među kojima će se isticati jasan doprinos kako kulturnom naslijeđu, tako i ekonomskim i turističko-promotivnim benefitima. Opština Tivat neće više biti poligon za realizaciju snobovskih želja i nauma režimskih kadrova iz cijele države, koji ciljano kidišu na Tivat „jer Tivat ima para“, dok poltronska lokalna vlast ne smije odbiti partijske naredbe, i ogromnim novcem podržava iste, a domaće organizacije i manifestacije zanemaruje iz raznih razloga, pa čak i političkog revanšizma prema društveno-odgovornim aktivistima.“- naveli su iz te liste.

Smatraju da treba osnažiti institucionalnu podršku za NVO sektor, „koji je bar što se kulture tiče, kvalitetom među najistaknutijima u Crnoj Gori“.

„Uvećaćemo godišnji budžet za NVO sektor, ali i formirati jasne kriterijume za finansiranje njihovog rada. Opština će znati vrijednovati volonterizam i entuzijazam naših građana koji nesebično doprinose razvoju naše lokalne zajednice u raznim oblastima. S tim u vezi ozbiljno ćemo raditi na rješavanju hroničnog problema nedostatka adekvatnog prostora za rad nevladinih organizacija.“- obećali su iz ove građanske liste.

Bonus video: