PREDSJEDNICA SDP-A U POSJETI PLJEVLJIMA

Vuksanović Stanković: Prekinućemo praksu da je jedan tajkun vlasti važniji od cijelog grada

"Da bismo to omogućili potrebne su nam promjene. Promjene su potrebne kako bismo uspostavili poštenu vlast koja će cijeniti rad, odgovornost i poštovanje zakona"

10854 pregleda 66 reakcija 55 komentar(a)
Vuksanović Stanković i Đačić, Foto: SDP
Vuksanović Stanković i Đačić, Foto: SDP

Predsjednica Socijaldemorkatske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković poručila je da će se sa dolaskom te partije na vlast prekinuti praksa da je jedan tajkun vlasti važniji od cijelog grada.

Ona je danas zajedno sa Mirkom Đačićem, bivšim gradonačelnikom Pljevalja koji je podržao listu "SDP – Jaka Crna Gora", posjetila Pljevlja i u razgovoru sa građanima, predstavila predizborni program te liste.

"Primjer kompanije Vektra Jakić je jedan od najupečatljivijih primjera pogubne politike ove vlasti prema opštini Pljevlja, koja se vodi u interesu tajkuna a ne sopstvenih građana i poštenih privrednika. Ova firma duguje građanima Pljevalja oko šest miliona eura na ime neplaćenih koncesija i sve joj to može biti zato što je njen vlasnik blizak vrhu vlasti. Dok tajkun vlasti ne plaća milione građanima Pljevalja, istovremeno se Pljevlja od iste vlasti pritiskaju da plate svoj poreski dug. Dakle, ovoj vlasti je jedan njen tajkun važniji od oko 30.000 građana Pljevalja. Rijetko se gdje može naći ovakav primjer nepravde, nemara, bezakonja i nebrige o jednom gradu i njegovim građanima", kazala je predsjednica SDP-a.

Ona je naglasila da se ovom, "ko zna kojom po redu neuspješnom privatizacijom, nastavila devastacija Pljevalja, devastacija ogromnog prirodnog bogatstva ovoga grada".

"Da bismo to omogućili potrebne su nam promjene. Promjene su potrebne kako bismo uspostavili poštenu vlast koja će cijeniti rad, odgovornost i poštovanje zakona. Promjene koje će značiti da se nikada više ne može desiti da je jedan tajkun važniji od čitavog jednog grada. SDP je spreman da od 30. avgusta preuzme odgvornost da gradi društvo solidarnosti i jednakosti u čijoj osnovi će biti slobodan pojedinac. Samo sa promjenama možemo izgraditi takvo humano društvo i jaku Crnu Goru", kazala je Vuksanović Stanković.

Đačić je naveo da je za njega lično, podrška SDP-u nastavak iste borbe i aktivnosti za interese Opštine Pljevlja.

"Siguran sam da ako su jaka Pljevlja, kao privredni i industrijski centar Crne Gore, onda je jaka i Crna Gora. Vjerujem da svi moramo raditi na tome da zaustavimo ili potpuno smanjimo uticaj nepismenih i pohlepnih preduzetnika kakav ovdje primjer imamo, koji ne izmiruju svoje obaveze ni prema državi, ni opštini, ni prema neposredno zaposlenim. Pozivam građane Pljevalja, pred ove parlamentarne izbore, da se da maksimalna podrška SDP-u, jer ona može biti taj dobar korektivni faktor, dobar inicijator i nosilac dobrih pozitivnih promjena u Crnoj Gori", zaključio je Đačić.

Predstavnici liste "SDP Jaka Crna Gora" su tokom posjete Pljevljima, kako je saopšteno, razgovarali i sa velikim brojem građana i predstavnicima male privrede.

Preporučujemo za Vas