Mijović odgovorio Vladi: Marković da kaže ko je uzeo milione za Možuru

Kako je saopštio, umjesto od premijera, odgovor je stigao sa druge adrese

12853 pregleda 30 reakcija 9 komentar(a)
Mijović, Foto: Koalicija Crno na bijelo
Mijović, Foto: Koalicija Crno na bijelo

Dejan Mijović, kandidat za poslanika koalicije Crno na bijelo nakon današnje reakcije iz Vlade Crne Gore ponovo je otvorenim pismom pozvao premijera da objavi ko je uzeo milione za Možuru.

"Gospodine Markoviću, prozvao sam lično Vas i predsjednika Đukanovića da objavite ko je uzeo milione za Možuru i da time raspršite opravdane sumnje da ste to uradili upravo vas dvojica, jer ste po funkciji odgovorni za sve vladine odluke u vezi sa tim poslom”, kazao je Mijović.

Kako je saopštio, umjesto od premijera, odgovor je stigao sa druge adrese.

"Umjesto Vas, oglasila se ministarka ekonomije Dragica Sekulić tvrdnjom da ona nije dala saglasnost da se posrednici uvedu u koncesiju, čime je samo potvrdila da sve sumnje treba usmjeriti u vašem pravcu. Ako Vas ni njeno svjedočenje ne navede da prekinete ćutanje, neću biti jedini koji je uvjeren da ste baš Vi i Vaš šef Milo Đukanović glavni akteri tog prljavog posla. Jer, ćutanjem se brane samo kriminalci uhvaćeni na djelu”, navodi Mijović.

On napominje da nije samozvani ekspert za energetiku, kako tvrdi ministarka Sekulić.

"Ja sam samo javni svjedok svih dešavanja u Crnoj Gori u proteklih 30 godina. Mnogo sam kvalifikovaniji od nje da sudim o ekonomskim procesima, jer sam najveći dio radnog vijeka proveo na odgovornim položajima u međunarodnim organizacijama i finansisjkim institucijama, kao što su Inter-američka banka za razvoj, Svjetska banka, Evropska agencija za rekonstrukciju,… Imam i 50 akcija u EPCG koje vrijede oko 150 eura, a njih sam kupio samo da bih mogao učestvovati na skupštinama akcionara i obaviještavati javnost šta se tamo dešava, dopalo se to ili ne ministarki i njenim nalogodavcima”, zaključio je Mijović.

Bonus video: