Đačiću je posao gradonačelnika iscrpljujući: Od partije zavisi hoće li se opet kandidovati

Dobar dio konferencije Đačić je posvetio priči o realizovanim projektima u prethodnom periodu, vrijednim više miliona eura, o kojima je govorio i na prethodnim
75 pregleda 1 komentar(a)
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 27.01.2018. 20:09h

Gradonačelnik Pljevalja Mirko Đačić nije juče saopštio da da li će se kandidovati za tu funkciju na narednim lokalnim izborima koji bi treblo da se održe najkasnije u maju.

Na pitanje “Vijesti” da li očekuje da ga DPS ponovo kandiduje za mjesto prvog čovjeka grada, Đačić je kazao da “priče o kandidaturama, prije svega, zavise od same partije“.

Đačić je ocijenio da je posao gradonačelnika veoma težak i iscrpljujući.

“Bez obzira na prethodna iskustva, u životu nikada teži posao nisam radio. I dalje kod mene postoji neko dvojako mišljenje. Postoji pomalo zamora od toga na ovom radnom mjestu, ali sa druge strane postoje i ti trenuci i novi izazovi. Zaista ne mogu da odgovorim drugačije. Vidjećemo, možda ste prerano postavili to pitanje“, kazao je Đačić na redovnoj konferenciji za novinare.

Dobar dio konferencije Đačić je posvetio priči o realizovanim projektima u prethodnom periodu, vrijednim više miliona eura, o kojima je govorio i na prethodnim. On je juče indirektno saopštio da ovogodišnji budžet planiran na skoro 18 miliona eura neće biti realizovan u tom iznosu, iako je usvojen prije mjesec.

“Ukoliko zadržimo ovaj nivo podrške od Eglizacionog fonda kao u 2017. i ako se uvedu u ovoj godini eko-naknade, više sam nego siguran da ćemo doći prvi put u priliku da realizujemo budžet od 15 miliona eura. Ukoliko bi Opština obezbijedila prihode sljedećih godina u nivou od petnaestak miliona, siguran sam da će brzo biti prevaziđeni svi njeni finansijski problemi i da će moći uz podršku države, kao do sada, da se realizuju svi značajni projekti, kako bi sredina napredovala. To je jedini način da finansijski sistem Opštine bude održiv. Vjerujem da postoji taj koncept i da postoji razumijevanje. Ova će godina biti presudna i biće godina u kojoj će se uvesti eko-naknade“.

Bonus video: