Danilović: Neophodan je samo pozitivan test na DPS

"Državljani Crne Gore su svoji na svome samo se razlikujemo jednom u četiri godine po tome da li neki imamo, a neki nemamo pravo glasa"

11283 pregleda 470 reakcija 106 komentar(a)
Danilović, Foto: Savo Prelević
Danilović, Foto: Savo Prelević

Funkcioner Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović ocijenio je da je obraćanje premijera Duška Markovića dijaspori i poziv da su dobrodošli u svoju Crnu Goru "iako ih "opozicija potkazuje" državama u kojima žive je nedopustiv".

"Prvo naravno da su dobrodošli svi naši državljani mada je poziv suvišan jer oni su domaćini u svojoj kući kao i mi. Drugo, predsjednik Vlade zaboravlja da taj njegov poziv nije isti za sve - državljani Crne Gore koji žive u regionu, posebno u Srbiji, očigledno nisu podjednako dobrodošli. Čak ni naša djeca, nekoliko hiljada studenata, koja se školuju u Srbiji gledaju se s podozrenjem. U mnogo povoljnijim epidemijskim uslovima nego su današnji nisu mogli do svojih porodica uz bilo koji, ili uz sve zdravstvene testove. Treće, predsjednik Vlade brutalno obmanjuje kada kaže da se u najtežim korona-prilikama o trošku Vlade brinulo o našim državljanima. Ako i jeste o pojedinima sa probranih destinacija to je rađeno o trošku građana, odnosno, nas poreskih obveznika", naveo je Danilović.

Dodao je i da "nije nikakvo potkazivanje ako razdvajamo naše državljane koje imaju prebivalište u Crnoj Gori stečeno na zakonit način i one koji kršeći zakon i Ustav ostvaruju biračko pravo".

Danilović ističe i da onaj koji i dalje glasa i u Crnoj Gori samo zato što nije odjavio prebivalište "nije nikakav patriota nego počinilac krivičnog djela".

"Peto, Vlada i posebno predsjednok DPS-a Đukanović bili bi najsrećniji da između izbora svi budemo dijaspora - da živimo i radimo drugdje, a da glasamo ovdje uz prethodni pozitivan test na DPS. Šesto, premijer i predsjednik DPS-a moraju jednom shvatiti da je nedopustivo da u spotovima i propagandi koriste gradilišta i radilišta koja finansiramo mi, mi nepodobni građani u čije ime se izvršna vlast zadužila kao ni jedna do sada. Svaku lopatu betona platili smo svi zajedno i to nije nikakav novac Vlade ili DPS-a".

Dodao je da su državljani Crne Gore "svoji na svome", te da se samo razlikuju jednom u četiri godine po tome "da li neki imamo, a neki nemamo pravo glasa".

"Tako piše u Ustavu koji je blagosiljala nepromijenjena vlast i tu stavimo tačku. Dobrodošao na izbore svako ko ima pravo da glasa, a svako ko kršeći zakone uz podršku izvršne vlasti, odgovaraće već sjutra zajedno sa onima koji su mu to omogućili. Tako je u državama vladavine prava, tako će biti i u Crnoj Gori", zaključio je Danilović.

Bonus video: