Bojanić traži smjenu Obradovića zbog slučaja "Ramada"

“Vijestima” je iz Vlade ranije saopšteno da za smjenu Obradovića čekaju da nadležne institucije o tome obavijeste Vladu. Iz Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li su inicirali postupak za njegovu smjenu i postupak protiv SD-a
55 pregleda 3 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Boris Pejović
Mladen Bojanić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.01.2018. 15:35h

Bivši poslanik Mladen Bojanić tražio je od premijera Duška Markovića da odmah pokrene proceduru za smjenu direktora Direkcije za željeznicu i člana Glavnog odbora (GO) Socijaldemokrata (SD) Nebojše Obradovića koji je osuđen na uslovnu kaznu od šest mjeseci jer je državnim novcem plaćao skupove SD-a u podgoričkom hotelu “Ramada”.

Bojanić je u dopisu koji je uputio Markoviću podsjetio premijera da je Obradović pravosnažno osuđen za produženo krivično djelo zloupotrebe službenog položaja.

“Očekujem da konkretnom i hitnom reakcijom potvrdite nebrojeno puta javno izrečenu spremnost za beskompromisnu borbu protiv svih vidova korupcije”, naveo je Bojanić u dopisu.

On Markovića podsjeća i da je krivično djelo za koje je funkcioner partije Ivana Brajovića pravosnažno osuđen - visoka korupcija. “Izostanak vaše reakcije, odnosno eventualno opravdanje da je uslovna kazna dovoljna sankcija za učinjene nezakonitosti, samo bi pospješilo opasne sumnje da je korupcija dozvoljena i poželjna ako je učinjena od strane funkcionera, članova ili simpatizera vladajućih partija”, navodi se u Bojanićevom dopisu.

Bojanić je “Vijestima” kazao da će svoju inicijativu dopuniti pravosnažnom presudom, čim je Viši sud objavi.

“Iznenađuje činjenica da Viši sud još uvijek nije objavio presudu iako je ona odlukom Apelacionog suda od 21.decembra 2017. postala pravosnažna. Prije desetak dana sam od službe Višeg suda dobio usmeno uvjeravanje da je pitanje dana kada će presuda biti objavljena, međutim, tamo je još uvijek nema. Ne vjerujem da je do zastoja došlo zbog sudije iz ovog predmeta, Ane Vuković, koja je krajnje profesionalno vodila i zaključila ovaj proces”, kazao je Bojanić.

“Vijestima” je iz Vlade ranije saopšteno da za smjenu Obradovića čekaju da nadležne institucije o tome obavijeste Vladu. Iz Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li su inicirali postupak za njegovu smjenu i postupak protiv SD-a.

Bonus video: