DPS Bar: Ispod maske mirnog jagnjeta koalicije"Mir je naša nacija" vreba nacionalistički vuk

Kako navode, ova koalicija je "davno prokockala povjerenje građana Crne Gore nacionalističkim ispadima"

5886 pregleda 135 reakcija 135 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS Bar
Ilustracija, Foto: DPS Bar

Iz opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) u Baru, saopšteno je da su i Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Muslimani, Albanci i Hrvati, "mnogo puta do sada vidjeli da ispod maske mirnog građanskog jagnjeta Koalicije "Mir je naša nacija" koja propovijeda pomirenje, zapravo vreba nacionalistički vuk".

"Mir, mir, mir, mir... Stotinu puta ponovljena riječ tokom i poslije posjete Baru od strane Alekse Bečica i njegovih koalicionih drugara. Vjerovatno se rukovode onom narodnom da stotinu puta ponovljena laž postaje istina", kazali su iz DPS-a i dodali da su građani Bara i Crne Gore "davno prozreli i oguglali na laži plasirane od strane Demokrata".

"Ne možete Bečiću, Lekiću i ostali mirotvorci, u vrijeme litija da pojmove mir i nacija upotrebljavate u jednom kontekstu, a u predizbornoj kampanji u sasvim drugom", ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, ova koalicija je "davno prokockala povjerenje građana Crne Gore nacionalističkim ispadima, podržavajući upravo one koji svoje cjelokupno političko i društveno djelovanje zasnivaju na podjelama i negaciji Crne Gore i svega Crnogorskog."

"Jedino što vašu družinu drži na okupu jeste mržnja prema nama, ili, kako i sami kažete, “prema njemu”. Bilo bi poštenije da kažete koja je vaša nacija, a vjerovatno biste na taj način dobili i više glasova. Mada, što se nas tiče i ne morate - vođenje politike na nacionalnim osnovama i nacionalistička i zapaljiva politička retorika davno je prevaziđena i priliči vama i ovima sa kojima šurujete", dodaje se.

Kako navode, ne treba brinuti za međunarodni kredibilitet Crne Gore.

"Kao članica NATO-a i buduća članica EU, Crna Gora je zemlja čijim su predstavnicima vrata otvorena na svim međunarodnim adresama. Za njen međunarodni kredibilitet ne brinite. Putujte u vašem malom karavanu, s mirom", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: