Đukanovića upoznali sa projektima u Kolašinu, razgovarao i sa penzionerima

Đukanović je, kako je saopšteno, iskazao punu spremnost da zajedno sa lokalnom upravom pomogne unapređenju uslova rada Udruženja i života penzionera Kolašina.

7150 pregleda 60 reakcija 57 komentar(a)
Đukanović u Kolašinu, Foto: Kabinet predsjednika
Đukanović u Kolašinu, Foto: Kabinet predsjednika

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović boravi u posjeti opštini Kolašin gdje su ga predsjednik opštine Miodrag Bulatović i predstavnici opštine upoznali sa projektima koji se realizuju u toj opštini, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

"Na kolašinskom trgu organizovana je prezentacija brojnih investicionih projekata u tom gradu, prije svega na skijalištima Kolašin 1450 i 1600 u okviru kojih se gradi više hotela visoke kategorije. Predstavnici lokalne uprave upoznali su Predsjednika i sa izgradnjom Sportske zone i drugim infrastrukturnim projektima koji će značajno unaprijediti kvalitet života građana i stvoriti uslove za dinamičan razvoj ovog kraja i cjelokupne turističke ponude Crne Gore", saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Đukanović se, kako dodaju, u Kolašinu sreo i sa predstavnicima Udruženja penzionera koji su mu "uz dobrodošlicu zahvalili za kontinuiranu brigu države prema ovoj populaciji".

"Uz zadovoljstvo što je u prilici da jedan dio vremena tokom boravka u Kolašinu posveti razgovoru sa penzionerima, Predsjednik je poručio da se država trudi da odgovorno obavlja posao zaštite ljudi koji su u poznijim godinama prema kojima imamo poseban dug zbog njihovog doprinosa tokom radnog vijeka. U tom kontekstu podsjetio je da ni u izazovnim vremenima kakvo je današnje, dodatno uslovljeno krizom zbog pandemije Covid 19, penzije nijesu kasnile ni jedan dan, a da se kroz nedavno usvojeni Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju otvara prostor za povećanje njihovih primanja", dodaje se u saopštenju.

Sve to, istakao je Đukanović, radi se iz najdubljeg poštovanja prema najstarijim građanima Crne Gore. "On je i u razgovoru sa predstavnicima Udruženja penzionera ukazao na izvjesnu perspektivu razvoja sjevera, brojne započete infrastrukturne projekte i investicije koje će generisati nova radna mjesta i stvoriti uslove za proizvodnju hrane i plasman domaćih proizvoda iz ovog kraja", dodaje se u saopštenju.

Đukanović je, kako se navodi, na kraju susreta iskazao punu spremnost da zajedno sa lokalnom upravom pomogne unapređenju uslova rada Udruženja i života penzionera Kolašina.

Predsjednik će večeras govoriti i na otvaranju festivala "Dani Radovana Zogovića".

Bonus video: