Nikolić: Krivokapić uspješno prošao kurs denunciranja sopstvene države strancima

"U političkoj javnosti, pa i u našim redovima ima onih koji smatraju da je Krivokapić naš, i da je poturen DF-u, što nema naravno logike. Ali poslije ovakvih poruka, ima prostora i za argumente onih koji misle da ima", zaključuje Nikolić

7112 pregleda 65 reakcija 62 komentar(a)
Nikolić, Foto: Demokratska partija socijalista
Nikolić, Foto: Demokratska partija socijalista

Diplomatska pisma nosioca liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravka Krivokapića, kojima se obratio ambasadorima vodećih zemalja i delegaciji EU u Crnoj Gori, pokazuju da je uspješno prošao kurs denunciranja sopstvene države strancima, u čemu su lideri Demokratskog fronta, i drugi koji su ga progurali na čelnu funkciju koju obnaša do izbora, nenadmašni, ocijenio je portparol Demokratske partije socijalista, Miloš Nikolić.

Krivokapiću su prenijeli, dodaje Nikolić, i njihovu percepciju da strane ambasade biraju vlast u Crnoj Gori, ali to, dodaje, "kao i tragikomičan sadržaj njegovog pisma, ne bi zasluživali naš komentar."

"Mi želimo da podržimo njegovu zaključnu poruku stranim ambasadama da se „oni koji autentično dobiju demokratski mandat od strane biračkog tijela, moraju prepoznati kao zaista jedini istinski partneri u Crnoj Gori“, kao i njegovo ubjeđenje da i njihove ekselencije dijele „ovaj fundamentalni princip“. Poslije 30. avgusta, na liniji ovih očekivanja, Vlada čiju će okosnicu i dalje činiti DPS, i drugi državni organi, nastaviće višedecenijsku uspješnu međunarodnu saradnju s našim partnerima, za šta se i Krivokapić zalaže. U političkoj javnosti, pa i u našim redovima ima onih koji smatraju da je Krivokapić naš, i da je poturen DF-u, što nema naravno logike. Ali poslije ovakvih poruka, ima prostora i za argumente onih koji misle da ima", zaključuje Nikolić.

Bonus video: