Bečić na naplaćuje članarinu, u SDP plaćaju samo oni na pozicijama

SDP traži da članarinu plate samo članovi koji su na funkcijama
76 pregleda 8 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 27.01.2018. 08:06h

Demokratska Crna Gora Alekse Bečića neće od svojih članova tražiti da plaćaju članarinu, u Ujedinjenoj Crnoj Gori (UCG) će ona biti na dobrovoljnoj osnovi. U Socijaldemokratskoj partiji (SDP) obavezu plaćanja imaju samo oni koji su na pozicijama.

To stoji u odlukama dostupnim na Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

Direktor Demokrata Vladimir Vujović obrazložio je da partija neće tražiti od svojih članova da plaćaju članarinu zbog ograničenih materijalnih mogućnosti. Predsjednik Izvršnog odbora UCG Goran Radonjić je u odluci naveo da članovi mogu dobrovoljno davati članarinu, uz napomenu da najmanja iznosi pet, a najviše 50 eura za 2018. godinu. SDP traži da članarinu plaćaju članovi koji su funkcioneri na državnom i lokalnom nivou, s tim da ona ne može preći tri odsto od ukupnih primanja.

Oni članovi koji pored stalnog zaposlenja obavljaju javnu funkciju dužni su da daju 10 odsto primanja koje imaju od te druge funkcije, stoji u odluci predsjednika partije Ranka Krivokapića.

Svi ostali članovi SDP-a nisu u obavezi da plaćaju članarinu. Zbog teške materijalne situacije u kojoj se nalaze njeni članovi, Stranka penzionera, invalida i socijalne pravde neće naplaćivati članarinu. To neće raditi ni Pokret za Pljevlja.

Bonus video: