OEBS će pratiti izbore sa ograničenim brojem posmatrača

Potpredsjednica Parlamentarne skupštine OEBS-a Margareta Sederfelt imenovana je za specijalnog koordinatora Specijalne ograničene misije za praćenje izbora (SLEOM), koja će imati 12 posmatrača

4105 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Parlamentarna skupština Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) sa ograničenim brojem posmatrača pratiće parlamentarne izbore u Crnoj Gori 30. avgusta.

U saopštenju objavljenom na sajtu OEBS-a, navodi se da je to je prva posmatračka aktivnost Parlamentarne skupštine nakon izbijanja pandemije koronavirusa.

Potpredsjednica Parlamentarne skupštine OEBS-a Margareta Sederfelt imenovana je za specijalnog koordinatora Specijalne ograničene misije za praćenje izbora (SLEOM), koja će imati 12 posmatrača.

Navodi se da će posmatrači Parlamentarne Skupštine blisko sarađivati sa Ograničenom misijom za posmatranje izbora koju će rasporediti Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a.

Sederfelt je rekla da su izbori 30. avgusta važni ne samo za demokratski razvoj Crne Gore i njene međunarodne aspiracije, već i kao znak postepenog ponovnog otvaranja Evrope poslije karantinskih mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

"Kao posmatrači, radujemo se da vidimo kako Crna Gora radi da osigura sprovođenje izbora u skladu sa obavezama OEBS-a, uz poštovanje javnog zdravlja", navela je Sederfelt.

Bonus video: