Koalicija "Mir je naša nacija" u Nikšiću: DPS je prošlost

Kako je kazao lider ove koalicije, Aleksa Bečić, siguran je da da će Nikšićanke i Nikšićani masovno podržati tuKoaliciju i time jasno pokazati da su prezreli politiku mržnje, svađa i podjela, i da se žele okrenuti pomirenju, ekonomskom opravku i moralnoj obnovi

5201 pregleda 100 reakcija 99 komentar(a)
Foto: Mir je naša nacija
Foto: Mir je naša nacija

„Karavan mira“, predvođen liderom koalicije „Mir je naša nacija“, Aleksom Bečićem, obišao je juče opštinu Nikšić. Bečić je, zajedno sa funkcionerima Koalicije, razgovarao sa više stotina građana, kojom prilikom su razmijenili mišljenja, stavove i prezentovali programska rješenja Koalicije, saopštili su oni.

Kako su kazali, karavan, koji je krenuo sa Trga Šaka Petrovića, obišao je nikšićka naselja Kličevo, Dragovu luku, Gornje polje, Župu, Kočane, Vitalac, Ozriniće, Mokru njivu, Duklo, Ćemenca, Brezovik, Humce, Oštrovac, Bistričko, Rudo polje, Straševinu, Mušovinu, Staru varoš, Rubeža, ali i uže jezgro grada.

"Bečić je, prilikom razgovora sa građanima Nikšića, izrazio zadovoljstvo i zahvalnost na izuzetno visokoj i ohrabrujućoj podršci koaliciji „Mir je naša nacija“. Kazao je da se Nikšić nekad prepoznavao po jakoj radničkoj klasi, visokoj stopi zaposlenosti, po Željezari, Boksitima, Metalcu, Javorku i mnogim drugim snažnim fabrikama u kojima je radilo na desetine hiljada radnika, dok se danas prepoznaje po nezaposlenosti, masovnom odlasku mladih ljudi, niskom životnom standardu ali i po jednopartizmu", kaže se u saopštenju.

Kako je kazao lider ove koalicije, Aleksa Bečić, siguran je da da će Nikšićanke i Nikšićani masovno podržati tuKoaliciju i time jasno pokazati da su prezreli politiku mržnje, svađa i podjela, i da se žele okrenuti pomirenju, ekonomskom opravku i moralnoj obnovi.

On je, kako saopštavau, dodao da je vrijeme DPS-a prošlo.

“Danas izgledaju slabije i smješnije nego ikad, dok njihovu kampanju karakterišu izlizane fraze o odbrani države. I to je poznata mantra: kada nemaš rezultate, izmisli neprijatelja. Ali ta priča više ne prolazi niti u Nikšiću, niti bilo gdje u Crnoj Gori. DPS je remetilački faktor koji mora poći u istoriju, a nakon toga, mi, koji smo pokazali da znamo i da umijemo, krenućemo da od Crne Gore stvaramo ekonomski snažnu, modernu i evropsku državu, a samim tim ćemo Nikšiću vratiti stari sjaj, vratićemo mu mladost koja je otišla da zarađuje koru hleba širom bijelog svijeta, vratićemo osmijehe na lica naših penzionera, vratićemo i Nikšić i Crnu Goru tamo gdje pripadaju – društvu razvijenih evropskih gradova i država” – naglasio je Bečić.

On je pozvao građane Nikšića da masovno i hrabro izađu na birališta i podrže koaliciju “Mir je naša nacija”. “Jer mir je kada mladi ljudi ostaju na svojim ognjištima. Mir je kada se nikšićki radnici vrate u fabrike. Mir je kada raste zaposlenost. Mir je kada otvaramo nova radna mjesta. Mir je kada dovodimo kredibilne investitore. Mir je kada gledamo u budućnost” – zaključio je Bečić.

Bonus video: