Đukanović: Ko zdravo misli neće prepustiti državu avanturistima

Đukanović je, kako je saopšteno iz DPS-a, govorio o značaju predstojećih izbora za Crnu Goru i njen dalji razvoj, vrijednim rezultatima, neposrednim programskim zadacima i strateškim ciljevima državne politike

8995 pregleda 2877 reakcija 70 komentar(a)
Đukanović, Foto: DPS
Đukanović, Foto: DPS

Građani Crne Gore koji zdravo misle i žele dobro sebi i svom potomstvu, neće prepustiti državu avanturistima, poručio je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.

On je u okviru izborne kampanje u srijedu posjetio Žabljak, gdje je učestvovao u radu Opštinskog odbora DPS-a.

Đukanović je, kako je saopšteno iz DPS-a, govorio o značaju predstojećih izbora za Crnu Goru i njen dalji razvoj, vrijednim rezultatima, neposrednim programskim zadacima i strateškim ciljevima državne politike.

Ocjenjujući izbore 30. avgusta najznačajnijim u novijoj istoriji, on je naveo najveća ostvarenja koja je, kako je kazao, Crna Gora postigla tokom vladavine DPS-a.

„Od obnove državnosti, institucionalnog razvoja države, učlanjenja u NATO i progresa u evropskoj integraciji, do ekonomskog i demokratskog napretka crnogorskog društva“, navodi se u saopštenju.

Đukanović je kazao da DPS vodi odsudnu bitku za ono što je tekovina Crne Gore.

„Branimo pravo na njeno postojanje i pravo da se ekonomski i demokratski razvija kao nezavisna država. Mi smo politička snaga koja je dovela do tog cilja i garant evropske budućnosti Crne Gore“, rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora mora naprijed, a DPS ima političku konkurenciju koja bi da je vrati nazad.

„Potrebna je vještina upravljanja državom, a DPS je pokazala da zna da vodi državne poslove. Isto tako i da upravlja državom u kriznim situacijama“, kazao je Đukanović.

Kako je naveo, niko drugi ne može ponuditi valjanije odgovore na aktuelne izazove od DPS-a.

„I zato, ko god zdravo misli i želi dobro sebi i svom potomstvu, neće prepustiti državu avanturistima. Moramo uložiti maksimalne napore da pobijedimo 30. avgusta“, poručio je Đukanović.

Bonus video: