"nacionalizam je vaše poslednje utočište"

Koalicija ''Marko Bato Carević - Za budućnost Budve": Ko o čemu, Crnogorska o poštenju

Nije li borba za pristojno i demokratsko društvo najveća ljubav prema svojoj zemlji? Tako se voli svoja država, gospodo. Prije će biti da je vi mrzite, jer živite na podjelama, zloupotrebi resursa, a u koaliciji ste sa onima nad čijim se aferama zgražava evropska i međunarodna zajednica", kaže se u saopštenju

7368 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DF Budva
Ilustracija, Foto: DF Budva

Koalicija  ''Marko Bato Carević - Za budućnost Budve", reagovala je na jučerašnje navode Crnogorske, iz koje je saopšteno da su građani svjedoci zloupotrebe položaja i opštinskih službi u svrhu očuvanja fotelja, od strane DF-a i Demokrata, te da narod narod  ima oči i vidi šta pokušavaju.

Iz ove koalicije su "gospodi iz bivše partije, kazali da su u pravu.

" Narod ima oči i mogao je jasno da pročita prepisku vas i vaših partijskih drugova i zaključi sam o čemu je riječ. Nažalost, ni vaše posljednje saopštenje ne govori ništa bolje o vama. U njemu, ne samo da se ne osvrćete na sadržaj problematične prepiske – na kupovinu glasova i zloupotrebu javnih resursa, na to što javnost uočava da pucate kao koalicija ili na činjenicu da vas partijske kolege potkazuju jer im je dosta političkog i moralnog poraza sa kojim ste ih kao predsjednica suočili", kaže se u saopštenju. 

Oni su kazali da umjesto toga,  pripadnici Crnogorske jadikuju kako je ta informacija dospjela u javnost.

" Znači li to da sve ono što smo pročitali za vas potpuno uobičajeno i da ne vidite elemente krivičnog djela? Da je to demokratija i sloboda izbora o kojoj govorite?". pitaju se oni. 

Oni su kazali da poed toga, u saopštenju Crnogorske postoji mnogo toga što je na ivici nekoliko krivičnih djela. 

"Kvalifikacija koju koristite da označite suprotno od krediblnog je politički i ljudski nekorektna. Nećemo je ponavljati iz tog razloga, ali i to predstavlja krivično djelo i u najmanju ruku nedostojno je da se čuje od nekoga ko hoće sjutra da obavlja javnu funkciju. Ali sram i izvinjenje, nažalost, vama su strani", poručili su iz ove koalicije.

.

Oni su kazali da je krivično djelo je i to da govore o krađi bez dokaza.

"Posebno ako u prepisci koju smo čitali možemo da zaključimo da postoje neke krađe o kojima imate vrlo konkretne dokaze i iskaze. Dva mjeseca nakon otete vlasti niste uspjeli da nađete jednu jedinu grešku, a ljude ste smjenjivali iz hira i bez osnova. Sazivate sjednice mimo zakona, bez reda, utičete na javne ustanove i preduzeća, od televizije hoćete da napravite partijsko glasilo u sred izbora!", kaže se u saopštenju.

Oni kažu da je krivično djelo je i da nekoga zovetu mrziteljem zemlje zbog njegove nacionalne pripadnosti ili političkog djelovanja.

"Nije li borba za pristojno i demokratsko društvo najveća ljubav prema svojoj zemlji? Tako se voli svoja država, gospodo. Prije će biti da je vi mrzite, jer živite na podjelama, zloupotrebi resursa, a u koaliciji ste sa onima nad čijim se aferama zgražava evropska i međunarodna zajednica. Nacionalizam je vaše posljednje utočište, jer u lokalnoj politici niste uradili baš ništa – dvije godine ste primali plate bez ijednog postignutog rezultata. Vama su sinonim za patriotizam interesi, u koaliciji ste bili samo zbog fotelja, a kada svoje lične i interese vaših gurua niste ostvarili, pokrenuli ste ovu sramnu smjenu vlasti", kaže se u saopštenju. 

Oni su kazali i da opsjednutost Markom Batom Carevićem takođe zalazi u domen krivičnog djela, "ali pošto ga očigledno vaše riječi ne dotiču, računajte da vam je dopušteno da nastavite sa besmislicama koje o njemu iznosite. Posebno uslijed činjenice da je vaš rad u kabinetu i sekretarijatima predsjednik Opštine ocijenio negativno, imaćemo razumijevanja za vašu sujetu".

"Građani Budve će 30. avgusta, hrabro i slobodno, glasati za budućnost. Za budućnost svih građana Budve, tako i vas gospodo iz bivše partije „Crnogorska“ jer i vi zaslužujete da živite u boljoj, pravednijoj i slobodnijoj Budvi i Crnoj Gori. Politički, nažalost, kao partija i koalicija, bićete samo jedna ružna prošlost. Lista Marko Bato Carević - Za budućnost Budve", zaključeno je u saopštenju. .

Preporučujemo za Vas