Hrapović: Kontinuirano ulaganje u zdravstvene ustanove dokaz posvećenosti pacijentima i zdravstvenim radnicima

„Rok za završetak radova je kraj septembra. Očekujemo da će, nakon primjene mjera energetske efikasnosti, trošak potrošnje energenata (električna energija i lako lož ulje) na godišnjem nivou biti manji za oko 109 hiljada u Baru i za oko 30 hiljada eura u Ulcinju“, kazao je Hrapović

2590 pregleda 4 komentar(a)
Hrapović u posjeti, Foto: PR Centar
Hrapović u posjeti, Foto: PR Centar

Ulaganja vrijedna 1, 4 miliona eura u Dom zdravlja u Ulcinju i u Opštu bolnicu u Baru značajno su doprinijela poboljšanju uslova u tim zdravstvenim ustanovama, a kontinuirano ulaganje u zdravstvo dokaz je brige o pacijentima, ali i o medicinskim radnicima.

To je saopštio ministar zdravlja Kenan Hrapović, koji je, sa predstavnicima Ministarstva ekonomije, danas obišao Opštu bolnicu Bar i Dom zdravlja Ulcinj u kojima su u toku radovi u okviri projekta „Energetska efikasnost u Crnoj Gori“.

Hrapović je kazao da je u Opštu bolnicu Bar uloženo 957 hiljada eura, a u Dom zdravlja Ulcinj 445 hiljada eura.

„Rok za završetak radova je kraj septembra. Očekujemo da će, nakon primjene mjera energetske efikasnosti, trošak potrošnje energenata (električna energija i lako lož ulje) na godišnjem nivou biti manji za oko 109 hiljada u Baru i za oko 30 hiljada eura u Ulcinju“, kazao je Hrapović.

Dodao je da je prije pet dana raspisan tender za odabir izvođača radova za primjenu mjera energetske efikasnosti u Opštoj bolnici Nikšić, domovima zdravlja u Mojkovcu i Danilovgradu.

Plan je, kako je dodao, da se ugovor za izvođenje radova potpiše do kraja godine.

„Višemilionskim i kontinuiranim ulaganjem u zadravstvene ustanove ostajemo posvećeni najvažnijem cilju, a to je zaštita zdravlja pacijenata, briga o njima, ali i briga o našim zdravstvenim radnicima, koji kroz ovakva ulaganja dobijaju napredniji ambijent za boravak i rad“, zaključio je Hrapović.

Direktor Doma zdravlja Ulcinj, Pavle Marniković, kazao je da je završena kompletna rekonstrukcija krova, fasada, zamjena vanjske stolarije, centralno grijanje sa novim kotlovima.

"Ostale su još samo sitnice oko moleraja, prozora i da se u sistem uklopi agregat koji će nam mnogo olakšati rad kad nestane struja. Očekujemo da to brzo bude završeno. Radovi su, zbog koronavirusa, jedno vrijeme bili stali, inače bi do sada sve bilo završeno", rekao je Marniković.

Dom zdravlja Ulcinj sada je, kako je rekao, jedan reprezentativni objekat "na opšte zadovoljstvo radnika i pacijenata".

Direktor Opšte bolnice Bar, Dragoslav Tomanović, kazao je da je projektom predviđena hidro i termo izolacija na fasadi, krovu, zamjena vrata i prozora, kotlova za grijanje i instalacija solarnih kolektora.

"Do sada je završeno 90 odsto ovih radova. Planirano je da se do kraja septembra sve završi", kazao je Tomanović.

Bonus video: