SD: Sva dokumentacija dostupna javnosti, optužbe Konjevića neosnovane

„Uostalom, dok je bio ministar finansija, odnosno ministar repetent u Vladi Mila Đukanovića, upravo je Konjević slao budžetsku inspekciju u Fond zdravstva na čijem je čelu bio Hrapović, koja nije konstatovala nikakve nepravilnosti“, kaže se u reagovanju

4478 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate

Optužbe poslanika Raška Konjevića na račun ministra zdravlja Kenana Hrapovića su neosnovane, ocijenile su Socijaldemokrate (SD) i poručile da je sva dokumentacija uredna i javno dostupna na provjeru.

Konjević je ranije danas na konferenciji za novinare najavio da će Socijaldemokratska partija naredne sedmice podnijeti krivičnu prijavu protiv Hrapovića zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj.

Iz SD-a su naglasili da se ni o kakvom nezakonitom djelovanju Hrapovića ne može govoriti.

„Uostalom, dok je bio ministar finansija, odnosno ministar repetent u Vladi Mila Đukanovića, upravo je Konjević slao budžetsku inspekciju u Fond zdravstva na čijem je čelu bio Hrapović, koja nije konstatovala nikakve nepravilnosti“, kaže se u reagovanju.

Socijaldemokrate su ocijenile da je sve ovo "nastavak sinhronizovanog napada Konjevića i nekih portala, uključujući i ona glasila bliska Demokratskom frontu koji mu je ovog puta, kao koalicioni partner, učinio uslugu više".

„Stavivši mu na raspolaganje i svoja medijska glasila kako bi, koristeći se lažnim optužbama na račun Socijaldemokrata, pokušao namaći cenzus i makar dva glasa u parlamentu poslao u zagrljaj antidržavnoj opoziciji, kao što je to radio proteklih pet godina“, kaže se u reagovanju.

Iz SD-a su poručili da će „moralna gromada“ Konjević, kad prođu izbori, biti u prilici da odgovori na brojna pitanja.

„To se odnosi na njegove pravne vratolomije dok je bio ministar finansija, a vezano za dozvoljavanje rada terminala za klađenje u ugostiteljskim objektima, gdje se „po gradu priča“ da dobija pozamašne mjesečne apanaže za takvu „lucidnost““, kaže se u reagovanju.

SD navode i dodjeljivanje stambenog kredita od više desetina hiljada EUR od Vlade članu Konjevićeve uže porodice i to dok je bio ministar u Vladi.

„Tu su i poslovni aranžmani koje je sklapao kao ministar u Vladi i drugo“, kaže se u reagovanju.

Bonus video: