Marković: Koaliciju DF i SNP formirala SPC, galamdžije iz koalicije čija je nacija mir trošile novac građana

"Nema primjera u Evropi i na svijetu da se iz crkava i manastira kreće u političku agitaciju koja ne štedi nikoga i ne čuva nego uzurpira slobodu i dostojanstvo vjernika, a naših građana. Lidera je u toj koaliciji mnogo i previše, a glasača sve manje", kazao je Marković

16348 pregleda 67 reakcija 77 komentar(a)
Marković, Foto: DPS
Marković, Foto: DPS

Prije samo 14 godina vjerovali smo da smo na referendumu razriješili dilemu treba li nam naša kuća, i da li ćemo se kao društvo u cjelini posvetiti napretku i razvoju Crne Gore, međutim da se pokazalo da nije tako i da su protivnici crnogorske nezavisnosti i njenog evropskog puta i dalje na sceni, saopštio je Duško Markovićnosilac liste "Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović".

Marković je kako je saopšteno iz DPS govorio na tribini za mjesne zajednice Kličevo i Ozrinići.

"Ali naši građani to prepoznaju i vide, neće i ne žele da trpe tutore nad našim i nad glavom Crne Gore", istakao je Marković.

On je kazao da mu je zadovoljstvo što je u društvu pobjednika.

"Jer Nikšićani nemaju dilemu kojim putem treba da ide Crna Gora, niti u ovom gradu ima mjesta politici kojoj je nešto drugo i nešto tuđe bliže od sopstvene zemlje", rekao je Marković.

Govoreći o opoziciji Marković je istakao da je politička konkurencija DPS skoncentrisana u tri bloka jedne te iste osovine koja ne vidi Crnu Goru kao nezavisnu državu.

"Koaliciju DF i SNP formirala je Srpska pravoslavna crkva (SPC), koja joj je i redosljed na listi odredila. Nema primjera u Evropi i na svijetu da se iz crkava i manastira kreće u političku agitaciju koja ne štedi nikoga i ne čuva nego uzurpira slobodu i dostojanstvo vjernika, a naših građana. Lidera je u toj koaliciji mnogo i previše, a glasača sve manje", kazao je Marković.

Dodao je da sa druge strane, koalicija čija je nacija mir, ne može biti izbor građana Crne Gore.

"Te galamdžije sposobne su bile samo da troše novac građana, da kroz jednu mjesečnu platu podignu godišnje primanje naših zaslužnih penzionera", kazao je Marković.

On je zaključio da se moglo vidjeti kako izgleda njihov mir u Budvi.

"Riječju - ne ponovilo se. I neće se ponoviti dok je Nikšića i dok je Crne Gore. Zato - snažno, pobjednički i odlučno za Crnu Goru", rekao je Marković.

Bonus video: