"Stari grad kao i njegove zidine mjesto po kojem je Budva prepoznatljiva"

Kalezić: Vratićemo luku građanina Budve

"Građanima Starog grada je neophodno omogućiti bolji servis koji podrazumijeva efikasnije zdravstvene i administrativne usluge. Poseban akcenat se mora staviti na riješavanje dugogodišnjeg problema sa parking prostorom kako bi se olakšala saobraćajna komunikacija posebno tokom turističke sezone, kao i da će, kako dodaje, sa promjenom vlasti i na državnom nivou, zajedničkim snagama iskoristiti postojeći objekat Carinarnice koji će adaptirati u tu svrhu, te izgraditi neophodne javne toalete“

3827 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Budvanske Demokrate poručile su da će Luku Budva vratiti građanina koji će njome upravljati na najbolji način.

Kandidatkinja za odbornicu liste „ Dragan Krapović – Budva je naša nacija -Demokrate -Demokratska Crna Gora“ Veselinka Kalezić naglasila je da je e Stari grad kao i njegove zidine mjesto po kojem je Budva prepoznatljiva kako u regionu tako i u svijetu.

„DPS je pokazao kako se prema ovom simbolu Budve može iskazati nebriga kao i kako se može dozvoliti njegova devastacija.Bez bilo kakve komunikacije sa mještanima i, mimo bilo kakvog plana, doveli su do toga da je naš Stari Grad izgubio dušu i postao nepoželjno mjesto za njegove vjekovne građane", kazala je Kalezić.

Prema njenim riječima Demokrate u Budvi, imaju jasan plan revitalizacije Starog grada kako bi mu vratili sjaj koji mu s razlogom pripada.

"Građanima Starog grada je neophodno omogućiti bolji servis koji podrazumijeva efikasnije zdravstvene i administrativne usluge. Poseban akcenat se mora staviti na riješavanje dugogodišnjeg problema sa parking prostorom kako bi se olakšala saobraćajna komunikacija posebno tokom turističke sezone, kao i da će, kako dodaje, sa promjenom vlasti i na državnom nivou, zajedničkim snagama iskoristiti postojeći objekat Carinarnice koji će adaptirati u tu svrhu, te izgraditi neophodne javne toalete“, istakla je ona Kao posebnu bolnu tačku predstavlja, navela je Luku Budva.

„Ona nepravedno nije u našem vlasništvu kao što je nekada bila. Uložićemo maksimalne napore da Luku vratimo njenim građanima koji će njome upravljati na najbolji način. I, na kraju, a ne manje važno, Pizana mora ponovo postati gradska plaža, uvijek dostupna i slobodna za mještane. Kao osoba koja je rođena u Starom gradu, koja je svoj život provela u njemu, uvjerena sam da ćete prepoznati da je Budva, u stvari Stari grad, Luka Budva je Stari grad, Pizana je Stari grad. A sve zajedno smo mi, jer Budva je naša nacija!", zaključila je Kalezić.

Preporučujemo za Vas