"Pukovnik Vukadinović je mom bratu rekao da se javi gospodinu Jankoviću, a ovaj ga uputio Vulić"

Dušica je ispred sebe imala neki spisak, a u njemu su bili sadržani uz ko zna šta još i sve, podaci za članove moje vlastite porodice. Bio sam mnogo zgranut, jer znam da je to potpuno nezakonito"

50250 pregleda 298 reakcija 23 komentar(a)
Dušica Vulić, Foto: Facebook
Dušica Vulić, Foto: Facebook

Tokom razgovora sa Dušicom Vulić u prostorijama MZ Zagorič, podoficir Slavoljub Marković vidio je na stolu spisak na kome su bili i članovi njegove porodice.

To je u izjavi ovjerenoj kod notara napisao Marković, objašnjavajući da su i njegovog brata Miroljuba iz Generalštaba poslali na razgovor u zagoričku kancelariju DPS-a.

Marković je juče u notarskoj kancelariji ovjerio svoju izjavu - da je funkcionerka DPS-a saslušavala i njega i njegovog brata Miroljuba, sve to nakon što je Ministarstvo odbrane odbacilo njegove navode, koje je prenio, advokat Bojić da vojna služba dostavlja DPS podatke o pripadnicima VCG koje treba “provjeriti na terenu”.

“Gospođa Dušica Vulić, funkcionerka OO DPS Zagorič mi je neposredno rekla da je i moj rođeni brat Miroljub bio kod nje istim povodom. Zbog toga sam se i ja obratio Miroljubu, s pitanjem zašto je bio kod Dušice na provjeru, našto mi je on detaljno odgovorio da je tamo dospio nakon što mu je to lično pukovnik Vukadinović jasno naredio, a prethodno pozivajući ga da dođe u sam Generalštab. Pukovnik Vukadinović mu je rekao da se javi izvjesnom gospodinu Jankoviću, što se pokušalo, ali ga taj gospodin nije mogao primiti, već je rekao da se javi njegovoj sekretarici, da sa njom obavi razgovor, što je Miroljub i učinio sa Dušicom Vulić. Ispred zgrade u kojoj je se nalazi MZ bilo je oko dvadesetak momaka i djevojaka koji su vjerovatno čekali red iz istih razloga”, napisao je Slavoljub Marković u izjavi.

Marković je u izjavi napisao da je Vulić na isti način razgovarala i sa njegovom brataničnom.

"Bila je to ista priča kao i za moju kćerku, jer je i njegova (Miroljubova) kćerka bila sa mojom na dobrovoljnom služenju vojnog roka i ona je konkurisala za vojnika po ugovoru. Molim vas, ovdje se radi o našim ćerkama, o našoj djeci, a ne nama u godinama i ovo provjeravanje je po meni dehumanizovano i u crnogorskom narodu ogađeno i nesojski. Ali svaki otac za svoje dijete hoće da učini sve. Dušica mi je tada rekla da teren moju ćerku ne poznaje kao aktivistkinju po političkoj pripadnosti DPS. Dušica je ispred sebe imala neki spisak, a u njemu su bili sadržani uz ko zna šta još i sve, podaci za članove moje vlastite porodice. Bio sam mnogo zgranut, jer znam da je to potpuno nezakonito. Zbog toga nemam nikakve razložne niti najmanje sumnje da je odjeljenje vojne bezbjednosti vojske i Ministarstva odbrane i to stalno i ažurno snabdijevalo OO DPS o svim našim podacima, zbog kojih smo urgentno i bespogovorno pozvani, a i saslušani kao neki kriminalci u tobož opuštenoj atmosferi a odlučivali su ti članovi DPS uz osione i utješne šale o našim sudbinama i budućnosti naše djece", tvrdi Marković u izjavi za koju je notarskom ovjerom prihvatio ličnu odgovornost.

Bonus video: