SD Ulcinj: Forca je politički davljenik, Cungu je najveće političko razočarenje

U SD tvrde da Forca bilježi konstanan pad rejtinga te da je 2014. godine, na loklanim izborima, ta partija osvojila 30 odsto manje mandata nego četiri godine ranije
166 pregleda 5 komentar(a)
Socijaldemokrate Ulcinj, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate Ulcinj, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 26.01.2018. 14:34h

Socijaledmokrate (SD) Ulcinj ocijenili su da je Forca politički davljenik te da su optužbe te partije refleks kompleksa pojedinaca "koji nisu izašli iz okvira lokalnih politikanata".

"Nosilac titule najvećeg političkog razočarenja građana Ulcinja, Nazif Cungu, znajući da više nikada neće biti predsjednik opštine Ulcinj, u svom poznatom maniru odapinje otrovne strelice prema SD-u. Svjestan je on snage Socijaldemokrata, koja se svakim danom uvećava, između ostalog i na račun njegove partije, a na dobrobit Ulcinja, pa je u panici", piše u reagovanju SD na optužbe Force da Brajović i njegovi saradnici Vujica Lazović i Damir Šehović obmanjuju Ulcinjane.

U tekstu "Forca oštro po SD: Brajović, Lazović i Šehović obmanjuju Ulcinjane", objavljenom juče na portalu Vijesti, Forca je pozvala mještane da ne vjeruju čelnicima SD koji grad posjete samo pred izbore.

U SD tvrde da Forca bilježi konstanan pad rejtinga te da je 2014. godine, na loklanim izborima, ta partija osvojila 30 odsto manje mandata nego četiri godine ranije.

"Sasvim smo sigurni da će se taj negativni trend nastaviti i na ovim lokalnim izborima, jer su se Ucinjanke i Ulcinjani dovoljno nagledali nerada, odnosno samo rada za lične interese predsjednika opštine repetenta, koji i u dva mandata nije ništa značajno uradio za grad", piše u reagovanju i dodaje da i u Forci dobro znaju šta je sve Brajović uradio za Ulcinj.

"Kolika je istina da je Ivan Brajović obmanuo građane Ulcinja, dovoljno govori činjenica da je za vrijeme njegovog mandata kao ministra saobraćaja i pomorstva (a ne transporta, što ukazuje, nažalost, o nepoznavanju elementarnih stvari čelnika Force), jedna od većih infrastrukturnih investicija u državi, a nesumnjivo najveća u Ulcinju u posljednjih 20-tak godina, bila izgradnja mosta na Port Mileni, vrijednosti 14 miliona eura. U pitanju je projekat kojem su se pojedine, našim sugrađanima vrlo poznate, političke strukture zdušno protivile, iako je on značajno poboljšao infrastrukturnu i turističku sliku Ulcinja", kazali su iz SD.

Navode i da je ministarstvo na čijem čelu je bio Brajović, u svom mandatu saniralo klizište u Kručama i napravilo projekat za rekonstrukciju puta od graničnog prelaza "Sukobin" do Ulcinja, koji je realizovan, za vrijeme njegovog mandata, u dvije faze: "Sukobin" - Vladimir i Vladimir - Krute, dok se posljednja treća faza Krute - Ulcinj upravo izvodi.

"Sa druge strane, udio Force u izgradnji bilo kog infrastrukturnog projekta koji se finansira sa državnog nivoa, bio je jednak njihovom uticaju na to da li je juče u Ulcinju duvao jugo ili maestral ili su na Maloj plaži bili veliki ili mali talasi", navodi se u reagovanju SD.

Iz te partije su rekli i da je MUP Crne Gore, na čijem je čelu tada bio upravo sadašnji predsjednik SD, otvorilo zajednički granični prelaz Sukobin - Murićani, što je tada bio prvi takve vrste u regionu, a čime je značajno poboljšan položaj svih stanovnika Ulcinja koji su u čestoj komunikaciji sa susjednom Albanijom.

"Uskoro bivši predsjedniče opštine, svjesni ste da ćete Vi i Vaša partija na ovim izborima od građana Ulcinja dobiti ocjenu 1, a da buduće vlasti neće biti bez Socijaldemokrata kojima će isti ti Ulcinjani dati ovaj put značajno veće povjerenje", zaključuje se u saopštenju SD Ulcinj.

Bonus video: