Divanović: Opoziciju boli što su zaposleni primili plate

On je kazao da se problemi koji su nagomilani u Opštini i koji su naslijeđeni i dugogodišnji mogu rješavati "samo ako se suočimo sa njima i uđemo u ozbiljan oporavak"

7552 pregleda 271 reakcija 21 komentar(a)
Divanović, Foto: Vuk Lajović
Divanović, Foto: Vuk Lajović

Nikola Divanović, koga je odbornička većina koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Crnogorska i nezavisni odbornik Stevan Džaković, izabrala za gradonačelnika Budve, kazao je da zaposleni u Opštini Budva, kao i u bilo kojoj lokalnoj upravi ne smiju biti taoci ni jedne politike.

On je predočio lokalnom parlamentu informaciju da su svi zaposleni u administraciji, javnim ustanovama, RTV Budva, kao i sportskim centrima primili dvije, odnosno tri zaostale zarade.

"Uspjeli smo da dokažemo. Vidjeli ste po ovom malom performansu predstavnika opozicije i da ih to boli. Ne valja da zaposleni primaju plate. Znam, jer osnovano sumnjam da je taj ukupni angažman sa blokadom, otplatom duga tokom kampanje živjelo od te jedne priče, jer kada nemate konstruktivnu priču onda morate da jašete u nekom drugom sedlu. Ovoga puta to je bila prosto jedna situacija u kojoj su zaposleni trebali da trpe štete jedne politike. Mi smo to preduprijedili. Ono što je važno kao poruka je da jedino mi možemo da obezbijedimo rješenje problema”, kazao je Divanović.

On je kazao da se problemi koji su nagomilani u Opštini i koji su naslijeđeni i dugogodišnji mogu rješavati "samo ako se suočimo sa njima i uđemo u ozbiljan oporavak".

“To mogu da rade samo ozbiljni ljudi, predstavnici samo ozbiljne politike i samo ljudi koji kao mi imaju dobru komunikaciju sa državom Crnom Gorom. To što se oni danas ljute, što nam spočitavaju da smo u saradnji sa Vladom, što je istina, obezbijedili da zaposleni primaju plate, ja to smatram krajnje odgovornom politikom i jednom demonstracije političkog i svakog drugog kapaciteta”, poručio je Divanović.

Bonus video: