Vuksanović Stanković: Samo sa SDP-om građani mogu biti mirni

Ona je navela da nas 30. avgusta očekuju važni izbori, a da će nakon tih izbora, uloga SDP-a biti "od presudnog značaja za budućnost Crne Gore"

3813 pregleda 51 reakcija 36 komentar(a)
Vuksanović Stanković, Foto: Socijaldemokratska partija Crne Gore
Vuksanović Stanković, Foto: Socijaldemokratska partija Crne Gore

Predsjednica SDP-a, Draginja Vuksanović Stanković, poručila je da poslije 30. avgusta dolazi vrijeme promjena i politike SDP, "a to znači vrijeme sigurnosti, napretka, boljeg života i Crne Gore koja ubrzano ide prema Evropskoj uniji".

Ona je, kako je saopšteno iz SDP-a, to poručila na promotivnom skupu liste "SDP - Jaka Crna Gora", koji je održan u Bijelom Polju.

„SDP je položila sve ispite od svog osnivanja do danas. Uvijek smo bili na pravoj strani istorije, i na strani koja je u interesu države Crne Gore i svih građana. I danas, SDP je na pravoj strani. To je strana koja garantuje EU članstvo. To je strana okrenuta ka Zapadu i demokratskim vrijednostima. To je strana koja kroz ekonomski napredak, a ne podjele, garantuje nezavisnost i oko ovih pitanja nema kopromisa“, kazala je Vuksanović Stanković.

Ona je navela da nas 30. avgusta očekuju važni izbori, a da će nakon tih izbora, uloga SDP-a biti "od presudnog značaja za budućnost Crne Gore".

“Samo sa SDP-om naši građani mogu biti mirni. Samo sa SDP-om, naši privrednici mogu očekivati boljitak. Samo sa SDP-om svi oni kojima je potrebna pomoć i solidarnost imaće svog predstavnika koji se bori za njih, a ne za tajkune i njihove interese. Jak SDP je uslov jake evropske Crne Gore“, zaključila je Vuksanović Stanković.

Zamjenik predsjednika SDP-a, Raško Konjević, naveo je da se nezavisna država Crna Gora najbolje brani jakom ekonomijom.

„Država se najbolje brani kada nema privilegovanih, kada tajkuni bliski vlasti ne duguju stotine milione eura za poreze dok pošteni privrednici moraju da plate svaki cent poreskih obaveza. SDP se svih ovih godina u parlamentu zalagala za teme koje se odnose na životni standard građana – privrednika, penzionera, zdravstvenih i prosvjetnih radnika, zaposlenih u službama bezbjednosti, Vojsci... Po tome su nas građani prepoznali a mi o ekonomsko-socijalnim pitanjima govorimo u kontinuitetu zato što znamo da se jedino njihovim rješavanjem može stvoriti jaka Crna Gora. Takva Crna Gora jedino može odoljeti svim izazovima – i onim unutrašnjim i onim vanjskim. Naš cilj je da obezbjedimo prosječnu platu od 700 eura i prosječnu penziju od 350 eura u narednom četvorogodišnjem mandatu.“, rekao je Konjević.

Na promotivnom skupu obratio se i bivši gradonačelnik Pljevalja, Mirko Đačić, koji je podržao listu "SDP - Jaka Crna Gora".

Đačić je naveo da nakon 14 godina od referenduma "postoji utisak da su nam problemi samo sve više isplivali na površinu."

„Danas nažalost imamo obilje korumpiranih političara i funkcionera koji ne saosjećaju sa svojim narodom. Razvili smo pogresan sistem vrijednosti gdje političari i funkcioneri nijesu dobar primjer za omladinu – bave se više ličnim bogaćenjem a zaboravljaju svoju osnovnu ulogu a to je rad u javnom interesu. Da bismo ušli u EU moramo imati kredibilitet, kapacitete i sprovesti suštinske reforme. SDP će biti ključna politička snaga nakon 30. avgusta. Moramo iskoristiti iskustvo ljudi iz SDP u ovih 30 godina. Cijenim vas iz SDP zato što ste sačuvali obraz, zato što ste poštovani na svim međunarodnim adresama. Zato će SDP i biti najveći pobjednik izbora 30. avgusta“, zaključio je Đačić.

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik OO SDP Bijelo Polje, Adnan Striković, naveo je da građani na izborima moraju da poruče šta žele.

„Prvo, da li žele da imaju državu Crnu Goru, dalje da li žele da Crna Gora postane država vladavine prava, da li žele demokratsku i građansku državu. Građani Crne Gore se opredjeljuju i da li žele da prosječna plata pred naredne izbore bude 700 eura, bolji zdravstveni i obrazovni sistem, veća ulaganja i dinamični razvoj poljoprivrede. Od svega toga zavisi da li će Crna Gora završiti pregovore sa EU do kraja 2024. godine, što je ključni cilj liste SDP - Jaka Crna Gora“, poručio je Striković.

Kako se navodi u saopštenju, skupu se obratio i član GO SDP, Idriz Mahmutović, koji je rekao da je u Crnoj Gori neophodno izvršiti reforme poreskog i privrednog sistema podstičući sve one koji uredno plaćaju porez, "a prije svih mikro, mala i srednja preduzeća uz smanjenje poreskih opterećenja, PDV i poreza na lična primanja".

Bonus video: