Sekulić: U vrijeme pandemije sačuvano 60.000 radnih mjesta i otvoreno 1.000 novih

"Nastavićemo i u narednom mandatu da ulažemo u mlade ljude, u najznačajniji kapital - ljudski kapital", rekla je Sekulić

2750 pregleda 36 reakcija 20 komentar(a)
Sekulić, Foto: DPS
Sekulić, Foto: DPS

Kandidatkinja za poslanicu Demokratske partije socijalista (DPS), i ministarka ekonomije Dragica Sekulić izjavila je da je Vlada Crne Gore u vrijeme pandemije, u vidu pomoći isplatila 42 miliona eura subvencija, dok je različitim mjerama sačuvano 60.000 radnih mjesta i otvoreno 1.000 novih, saopšteno je iz DPS.

Sekulić je "najavila kontinuitet odgovorne ekonomske politike, koja podrazumjeva brigu o zaposlenima, rad na uslovima na očuvanju radnih mjesta i dalji razvoj".

"Nastavićemo i u narednom mandatu da ulažemo u mlade ljude, u najznačajniji kapital - ljudski kapital", rekla je Sekulić.

Ona je istakla da je za svaku stabilnu ekonomiju potrebna jaka privreda, a da osnov privrede čine ljudi.

"Zato smo našu ekonomiju razvijali po mjeri čovjeka, našeg građanina”, kazala je Sekulić i podsjetila na odluku Vlade da se zaposlenima u trgovini obezbijedi neradna nedjelja, kako bi imali slobodan dan koji mogu da provedu sa svojim porodicama.

"Vjerujemo u dalji razvoj naše zemlje i naše ekonomije, ali prije svega u znanje koje imamo u Crnoj Gori" zaključila je Sekulić.

Bonus video: