"Za budućnost Crne Gore": Kad neće MUP, mi ćemo spriječiti one koji pokušaju da glasaju nezakonito

Koalicija “Za budućnost Crne Gore” dostavila je spisak imena 57 osoba za koje tvrde da su nezakonito duplo upisana u biračkim spiskovima u Crnoj Gori i na Kosovu

8880 pregleda 142 reakcija 16 komentar(a)
Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore
Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore

Koalicija Za budućnost Crne Gore" objavila je novi spisak lica za koja tvrde da su "nezakonito, duplo upisana u biračke spiskove u Crnoj Gori i Kosovu".

Naveli su da su više puta skretali pažnju na ovaj problem, ali da je "MUP Crne Gore istrajavao na odgovorima koji potvrđuju da su baš oni pokrovitelji ovih krivičnih djela".

"Primajući k znanju stav režima, da je za njih prihvatljivo da se krše zakoni, kradu izbori i malverzacijama mijenja volja građana, obavještavamo javnost da će koalicija Za budućnost Crne Gore preduzeti neophodne mjere da ova lica budu zaustavljena u namjeri da glasaju, i tako nezakonito utiču na izbornu volju i određuju sudbinu naših građana. Naša je dužnost da zaustavimo ovakav, drastičan pokušaj kršenja zakona. Upozoravamo one koji se, ipak, odluče na ovo krivično djelo, da će se suočiti sa raznim neprijatnostima. Ukoliko, pak, dođe do toga da se ta lica pojave na biračkom mjestu, tamo ih čekaju naši ljudi u biračkom odboru, koji će postupati po zakonu i spriječiti da te osobe glasaju", navodi se u saopštenju koalicije "Za budućnost Crne Gore".

Dodaju da će nakon 30. avgusta, jedna od prvih obaveza buduće vlasti, u kojoj će, kako navode, snažno biti zastupljena koalicija Za budućnost Crne Gore, biti regulisanje biračkog spiska.

"Takođe, oni koji su svih ovih godina podsticali i organizovali ovakva kršenja zakona moraće odgovarati za svoja nedjela", navodi se u saopštenju.

Koalicija “Za budućnost Crne Gore” dostavila je i spisak imena 57 osoba za koje tvrde da su nezakonito duplo upisana u biračkim spiskovima u Crnoj Gori i na Kosovu.

Bonus video: