Sjekloća: Insistiraću da se formira poseban sekretarijt za sport

"Smatram da su Budvani jako talentovani u svim sportskim kategorijama, a masovnost i rezultati pokazuju da naši mladi sportisti zaslužuju dodatnu pažnju"

7828 pregleda 16 komentar(a)
Nikola Sjekloća, Foto: Demokratska Crna Gora
Nikola Sjekloća, Foto: Demokratska Crna Gora

Profesionali sportista Nikola Sjekloća, kandidat za odbornika za izborne liste "Dragan Krapović - Budva je naša nacija - Demokrate - Demokratska Crna Gora“ zadovoljan je načinom na koji je Opština Budva tretirala sportiste Budve u mandatu koji ističe.

"Sredstva iz budžeta su se izdvajala mnogotransparentnije nego što je to radjeno za vrijeme vlasti OKG DPS-a, prvenstveno zahvaljujući odluci o kriterijumima za raspodjelu sredstava. Takođe, izdvajana su i značajna sredstvaklubovima i sportistima, a u skladu sa stabilizacijom finansijske situacije u Opštini. Ono što moram istaći je to da sam posebno ponosan na Bokserski klub "Budva" koji je postigao sjajne rezultate. U Budvu su donijeli tri evropske medalje – dvije zlatne i jednu bronzanu, što je za mali grad kao što je Budva fenomenalan rezultat. Stručnost, ogroman rad i entuzijazam je ono što krasi naš Bokserski klub, pa su, shodno tome, rezultati dolazili kao logičan slijed događaja. Bojana Gojković je dva puta uzastopno proglašavana za sportistkinju godine u Crnoj Gori za mlade", naveo je Sjekloća.

Istakao je da klubu trenira preko 30-oro djece različitog uzrasta, a obezbijeđeni su i treninzi za rekreativce.

"Naš rad je prepoznat ina međunarodnom planu,pa smo tako dobili mogućnost daorganizujemo i budemo domaćini Prvenstva Evrope u boksu zamlade, koji treba u Budvu da dovede veliki broj boksera iz cijele Evrope i to će biti sjajna šansa da još jednom Budvu predstavimo kao izvrsnog domaćina. Nažalost, zbog aktuelne pandemije ovo prvenstvo je odloženo za vrijeme kada to bude moguće. Kao odbornik Demokrata insistiraću da se oformi poseban Sekretarijat za sport i mlade. Smatram da su Budvani jako talentovani u svim sportskim kategorijama, a masovnost i rezultati pokazuju da naši mladi sportisti zaslužuju dodatnu pažnju. Upravo zato je neophodno formirati poseban organ kojiće se fokusirati na omogućavanje što boljih uslova za bavljenje sportom u Budvi", naglasio je Sjekloća.

Smatra da je Budvi neophodna dvorana za borilačke sportove.

"Fokus mog interesovanja biće upravo to da se pronađe adekvatna lokacija i da se na njoj sagradi jedna dvorana koja bi pružala sve ono što borilački sportovi zahtijevaju. Takođe, atletika kao kraljica sportova je nepravedno do sada bila zapostavljena u Budvi, pa ću insistirati da se uredi i adekvatan atletski stadion, ukoliko finansijska sredstva to budu dozvolila. Fudbalski stadion je nešto o čemu se u Budvi decenijama priča, ali nikako da dođe do realizacije. Planskim dokumentom je određena lokacija za jedan moderan stadion čiji bi kapaciteti bili dovoljni da zadovolje ljubitelje fudbala iz Budve i Crne Gore. Treba pronaći način da se možda i kroz nek vid javno-privatnog partnerstva obezbjede sredstva da se konačno realizuje taj plan. I ono što se takođe godinama pominje, ali se još uvijek nije realizovalo - bazen Pizana. U srcu grada, neposredno uz bedeme Starog grada se još uvijek nalazi plivalište koji nažalost sada koriste isključivo rekreativci", naglasio je Sjekloća.

Kako dodaje on je zapušten i neophodno je uraditi rekonstrukciju istog i vratiti omladinu na to kultno mjesto na kome su se decenijama okupljali plivači i vaterpolisti i nakome su ispisane neke od najsjajnijih stranica budvanskog sporta.

"Da ne vjerujem da tim Demokrata kome pripadam srcem ne može da realizuje ove planove ne bih ni bio dio njega. Apsolutno sam siguran da ćemo svi zajedno nakon 30. avgusta krenuti u realizaciju ovih planova i da ćemo za četiri godine sa ponosom baciti pogled na period upravljanja gradom i da ćemo svi zajedno zaključiti da smo uspjeli kvalitet života naših građana da podignemo na neki novi nivo. Zato pozivam sve moje sugrađane i prijatelje da ponosno 30. avgusta izađemo na birališta i zaokružimo broj 1 na lokalnim, a broj 11 na parlamentarnim izborima i zajedno proslavimo jošjednu pobjedu”, zaključio je Sjekloća.

Bonus video: