Bečić: Nekad su bili džemperaši, a danas milioneri

"Obični crnogorski građani prije trideset godina bili su srećni, zadovoljni i sigurni. Danas su poniženi i obespravljeni", kazao je lider koalicije "Mir je naša nacija"

5455 pregleda 11 komentar(a)
Koalicija "Mir je naša nacija" u Danilovgradu, Foto: Koalicija Mir je naša nacija
Koalicija "Mir je naša nacija" u Danilovgradu, Foto: Koalicija Mir je naša nacija

Lider koalicije „Mir je naša nacija“ Aleksa Bečić pozvao je u Danilovgradu premijera Duška Markovića da prestane sa "blefiranjem, varanjem i obmanjivanjem građana Crne Gore".

Bečić je, kako je saopšteno, sa funkcionerima koalicije obišao centar i gradska naselja, zatim gradsku pijacu, Martiniće, Lazine i Spuž. "U svim naseljima i selima, na svim ulicama i trgovima, Bečić je sa saradnicima dočekan masovno uz veoma vidljivu i jasno izraženu podršku ideji pomirenja koja se sabrala oko broja 11", navodi se u saopštenju koalicije "Mir je naša nacija".

Bečić je, dodaje se, građanima Danilovgrada predstavio programska rješenja, razmijenio mišljenja, stavove i ideje o ekonomski, socijalnim, privrednim i društvenim temama.

„Došli smo u Danilovgrad da odgovorimo na prozivke premijera blefera“ – rekao je Bečić i poručio Markoviću da prestane sa "blefiranjem, sa varanjem i sa obmanjivanjem građana Crne Gore". „Jedini koji je otimao i uzimao i od radnika i od penzionera i od poljoprivrednika i od mladih i od studenata i od sportista i od svih drugih građana Crne Gore jesu oni. Prije trideset godina bili su džemperaši danas su milioneri i multimilioneri. A obični crnogorski građani prije trideset godina bili su srećni, zadovoljni i sigurni. Danas su poniženi i obespravljeni. Prije trideset godina naša obala je bila crnogorska, a danas je tajkunska. Prije trideset godina, naše šume su bile crnogorske, a danas su tajkunske. Prije trideset godina naše rijeke su bile crnogorske, a danas su tajkunske“ – istakao je Bečić.

„Zato 30. avgusta moramo da pobijedimo“ – naglasio je on i dodao da su mir pobjede, a ne podjele. „Mir je razvijen turizam koji živi 12 mjeseci. Mir je jaka poljoprivreda. Mir su fabrike koje se otvaraju i koje rade. Zato ovde iz Danilovgrada poručujemo da je mir zadovoljan poljoprivredni proizvođač. Mir je zaustavljanje uvozničkih lobija. Mir je garancija plasmana poljoprivrednih proizvoda. Mir je povećanje premija. Mir je povećanje agro budžeta. Mir je stvaranje uslova da se od poljoprivrede može lijepo živjeti. Mir je sloga, mir je zajedništvo, mir je ljubav, mir je pomirenje. Zato je mir zbir svih nacija i zato je mir naša nacija. Naša nacija je i pobjeda i zajedno idemo u pobjedu 30. avgusta“ – zaključio je lider koalicije Mir je naša nacija.

Iz te koalicije navode da će nakon obilaska Kotora krenuti u sjeverne opštine Kolašin, Mojkovac i Bijelo Polje.

Bonus video: