Pogledajte: Krapović ispreskakao novinara, a kuvar postavio dodatno pitanje

U ovom spotu, Krapović odgovara na pitanja očito – režimskog novinara koji svoju novinarsku radoznalost uvrštava široku lepezu kvalifikacija kojima je DPS pokušavao da kompromituje Krapovića

63086 pregleda 24 reakcija 0 komentar(a)
Koalicija "Mir je naša nacija" u Budvi, Foto: Mir je naša nacija
Koalicija "Mir je naša nacija" u Budvi, Foto: Mir je naša nacija

I političku kampanju uoči Parlamentarnih i Lokalnih izbora koji se održavaju 30. avgusta 2020. godine, kao i sve prethodne, uostalom, obilježili su i dobošari vlasti koji se duhovito nazivaju političkim analitičarima, a ponekad, ništa manje šaljivo, i novinarima.

Na ovu pojavu koja je stalan dekor, bez izuzetka, svih izbornih procesa u Crnoj Gori, skreće pažnju i novi predizborni spot Izborne liste “Dragan Krapović – Budva je naša nacija – Demokrate”.

U ovom spotu, Krapović odgovara na pitanja očito – režimskog novinara koji svoju novinarsku radoznalost uvrštava široku lepezu kvalifikacija kojima je DPS pokušavao da kompromituje Krapovića.

Prvo pitanje koje novinar postavlja Krapoviću jeste da li je istina da je šef organizovane kriminalne grupe. Vjerovali ili ne, ovo pitanje je, kako se to kaže, bazirano na istinitim događajima. Zaista je grupacija izašla ispod šinjela Svetozara Marovića optuživala bivšeg predsjednika Opštine Budva da je član organizovane kriminalne grupe, što predstavlja apsurd svoje vrste. Ta pojava da, po sopstvenom priznanju, članovi organizovane kriminalne grupe druge označavaju na taj način je dobrovoljni prilog DPS-a istoriji političkih apsurda. Dragan Krapović, u spotu, novinaru nabijeđenom da ga provokativnim čini to što u svoja pitanja uvrštava nebulozne kvalifikacije političke konkurencije odgovara kontrapitanjem: “A da li vi vjerujete u sve bajke DPS-a ili samo u ovu?”

SPEKTAULARAN DOČEK KARAVANA MIRA U BUDVI:

Spotom izborne liste “Mir je naša nacija” evocira se i momenat u kojem partija, koja je iznjedrila kadrove koji u zgrade opština ulaze uz pomoć pajsera, Draganu Krapoviću spočitavaju da se ponaša kao šerif. Dragan Krapović na to pitanje odgovara podsjećanjem na činjenicu da biti šerif nema nikakvih negativnih konotacija u izvornom značenju, već da je to čovjek koji štiti grad od razbojnika, štiti zakon i red u gradu. Krapović je, na ovaj način, doskočio režimskom novinaru iz spota i ono što mu se željelo pripisati kao slabost ili mana ponosno pokazao kao svoju jasnu prednost nad političkom konkurencijom i razlog zbog kojeg treba glasati za listu sa njegovim imenom. Tako se riječ “šerif” kojom je DPS htio da plaši građane Budve, na taj način kvalifikujući Krapovića, očas pretvara u riječ koja istim tim Budvankama i Budvanima počinje da uliva sigurnost.

Nosilac liste koalicije 'Mir je naša nacija', Aleksa Bečić
Nosilac liste koalicije "Mir je naša nacija", Aleksa Bečićfoto: Mir je naša nacija

Sljedećim pitanjem režimskog novinara iskazana je sumnjičavost koju DPS tradicionalno demonstrira kada su u pitanju sposobnosti političkih konkurenata, a naročito kada su politički konkurenti, kao što se pokazalo u Budvi, sposobni za nešto za šta oni u DPS-u nikada nisu i nikada neće biti – da budžet pune, umjesto da ga permanentno i besomučno prazne, a građane zadužuju. “Ne bih to uspio da sam morao da servisiram potrebe DPS-a, umjesto potreba građanki i građana Budve”, odgovara Krapović.

Razgovor Krapovića i režimskog novinara se nastavlja u istom tonu. Besmislice DPS-a novinar i dalje pretvara u svoja pitanja, glumeći nezavisnost i nepristrasnost. Na pitanje kako komentariše to što se iz DPS-a, uprkos milionima koje je ostavio Budvi, tvrdi da je Budvu zadužio, Krapović odgovara da bi, da je to istina, otišao putem Svetozara Marovića, a činjenica da je tu, u Budvi, u potpunosti obesmišljava i pitanje režimskog novinara i tvrdnje DPS-a koje mu prethode.

Koalicija 'Mir je naša nacija'
Koalicija "Mir je naša nacija"foto: Mir je naša nacija

Posljednje pitanje režimski novinar rezerviše za najtraumatičniju temu “nezavisnih” novinara i isto toliko “nezavisnih” analitičara, a to su litije. Na konstataciju da se Draganu Krapoviću zamjera što ide na litije, Krapović zaključuje da bi i funkcioneri DPS-a išli na litije, ali da za to postoji jedan uslov koji organizatori litija nisu ispunili. Taj uslov je da se na sloganu litija – “Ne damo svetinje” sitno interveniše, ta da slogan nakon toga glasi “Ne damo Sveta”. Jasno je da protiv tako koncipiranih litija DPS ne bi imao ništa protiv.

Na kraju spota, pojavljuje se i nasiljem smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Budva, Krsto Radović i to u ulozi kuvara, pitajući Krapovića da li je bolja hrana na slobodi ili u zatvoru, što je jasna aluzija na apsurdno hapšenje Krapovića u junu ove godine, ali i na zlurade komentare DPS-a na račun Radovićevog kulinarskog umijeća u prethodnom periodu. Postavlja se pitanje, šta DPS ima protiv kuvara? Šta im zamjera?

Koalicija 'Mir je naša nacija'
Koalicija "Mir je naša nacija"foto: Mir je naša nacija

No, za očekivati je da će se odgovor na to pitanje svima kazati sam 30. avgusta kada kuvar servira osvetu, koju će DPS-u naručiti građani Budve. Olovka je, ipak, kako se i u spotu poručuje, najbolja osveta.

BEČIĆ U BUDVI: OLOVKA JE NAJBOLJA OSVETA

A ispred zidina Starog grada, Bečića, Krapovića, Radovića i Pejovića dočekao je veliki broj građana koji im se, na kraju, pridružio na Citadeli gdje je održana Izborna konvencija na kojoj su se okupljenima obratili Radović, Krapović i Bečić.

Koalicija 'Mir je naša nacija' u Budvi
Koalicija "Mir je naša nacija" u Budvifoto: Mir je naša nacija

„Nikada lakši izbor nije bio pred građanima Budve, jer ako s jedne strane imamo Dragana Krapovića, s druge strane Nikolu Divanovića, ako s jedne strane imamo Krsta Radovića, a s druge strane Predraga Jelušića, ako s jedne strane imamo Miša Pejovića, a s druge strane Lazara Rađenovića, ako s jedne strane imamo Gojka Liješevića, a sdruge Gojka Ljubanovića, ako s jedne strane imamo Slavicu Maslovar, a s druge strane Suzanu Pribilović, onome ko je proveo jedan dan u Budvi sve mu je jasno, sve mu je jednostavno, izbor mu nikada nije bio lakši“, kazao je Bečić.