Stojanović: Uređenje izletišta i vidikovca umjesto deponije na Brajićima prioritet nove vlasti

Prema njegovim riječima nužno je urediti autobuska stajališta na području svih naseljenih mjesta od Budve do Brajića, ali i poboljšati uslove gradskog prevoza od Brajića do Budve, čime bi se stvorio dodatni stimulans za boravak turista u smještajnim jedinicama na tom području

2569 pregleda 0 komentar(a)
Duško Stojanović
Duško Stojanović

Budvanske demokrate saopštile su da je prioritet nove vlasti da se Brajići infrastrukturno i komunlno još bolje urede, rekonsruisati austrougarsku tvrđava Kosmač, ali i umjesto deponije čvrstog otpada izgradi izletište i vidikovac

„Brajići su svojim geografskim položajem praktično „recepcija“ Budve, mjesto sa koga se pruža najljepši pogled na budvansku rivijeru i čija je mikroklima idealna za razvoj ruralnog i etno turizma. Potencijal Brajića i drugih naseljenih mjesta od Budve do Brajića je ogroman i kao neko ko dolazi sa tog područja zalagaću se da se tamošnja slika u narednom mandatu znatno popravi u odnosu na trenutnu sliku.Prioritet koji nova vlast mora sebi zacrtati jeste uređenje jednog lijepog izletišta i vidikovca na lokaciji trenutne deponije čvrstog otpada na Brajićima. Neophodno je urediti lokaciju na način da svim posjetiocima pruži svu uslugu i zadovoljstvo kroz multifunkcionalne sadržaje“, naveo je Duško Stojanović, kandidat za odbornika sa izborne liste „Dragan Krapović – Budva je naša nacija – Demokrate – Demokratska Crna Gora.

Prema njegovim riječima nužno je urediti autobuska stajališta na području svih naseljenih mjesta od Budve do Brajića, ali i poboljšati uslove gradskog prevoza od Brajića do Budve, čime bi se stvorio dodatni stimulans za boravak turista u smještajnim jedinicama na tom području.

„Kako se kapacitet Brajića iz godine u godinu širi tako su i problemi sa snabdijevanjem električnom energijom i vodom sve izraženiji. U tom smislu se mora konačno postaviti planirana trafostanica na Brajićima, a izvorišta pijaćom vodom staviti u funkciju i osposobiti za vodosnabdjevanje cijelokunog lokaliteta Brajića i okolnih sela.Uređenje putne infrastrukture do manjih sela i naselja će takođe biti prioritet i fokus mog političkog angažmana, te ćemo popraviti zapuštene puteve, a onamo gdje nema asfalta neophodno je uraditi puteve. Takođe se mora postaviti i adekvatna saobraćajna signalizacija i signalizacija ka izletištima i selima“, istakao je Stojanović.

Dodaje da „biser koji krasi Brajiće – tvrđava Kosmač, mora se adekvatno urediti i rekonstruisati na taj način da se turistima i mještanima obezbjedi bezbjedna posjeta“.

„Tvrđava je ponos Budve i mora taj status potvrditi tako što će pažnja nove gradske uprave biti usmjeren ka njenoj valorizaciji i uređenju.Ukoliko se uradi sve navedeno Brajići i naselja ka Budvi će se mapirati kao elitna turistička destinacija za odmor i ispujavaće sve zahtjeve turista koji u Budvu dolaze da se odmore i uživaju u mikroklimi naselja koja su na većoj nadmorskoj visini. Kako bismo svi zajedno realizovali ove planove, pozivam sve moje Budvane da 30.08. izađu na birališta i daju podšku izbornoj listi Demokrata „Dragan Krapović – Budva je naša nacija“, zaključio je Stojanović.

Bonus video: