reagovao na tvrdnje koalicije "crno na bijelo"

Mehmed Kolarević: Ja vraćam kredit za stan na Menhetnu

Kolarević je pojasnio da je stan kupio na kredit uzet kod Hypo Alpe Adrija Banke iz austrijskog Klagenfurta, 23. aprila 2006. na period od 30 godina

38605 pregleda 82 reakcija 52 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Biznismen Mehmed Meša Kolarević oglasio se povodom tvrdnji koalicije "Crno na bijelo" da njegov sin Edin u Njujorku posjeduje stan na Menhetnu, vrijedan 900.000 dolara.

Mehmed Kolarević je pojasnio da je stan kupio na kredit uzet kod Hypo Alpe Adrija Banke iz austrijskog Klagenfurta, 23. aprila 2006. na period od 30 godina. "Kredit uredno vraćam i ostalo je još oko 40 odsto da se vrati. Neistine, konstrukcije i insinuacije u tekstu objavljenom 21.08.2020. su sramne", kazao je on.

"Ana Đukanović, tada Kolarević, je ugovarač za uzeti kredit i ja Mehmed Meša Kolarević, i to ona samo formalno, a ja kredit vraćam, što se može vidjeti iz izvoda banke preko koje plaćam, ako nekoga interesuje", ističe Kolarević.

Dodaje i da je njegov sin Edin četvorogodišnje studije završio u Londonu 30. maja 2003. godine na univerzitetu American Inter Continental za dvije godine i osam mjeseci, 24 dana prije nego će napuniti dvadeset godina.