Vuković: Đukanović pred svake izbore brani državu od fiktivnog neprijatelja

Vuković je kazao da Đukanović od izbora do izbora ponavlja "otrcanu frazu kako neko hoće da nam sruši državu i kako vi stojite na njenom braniku"

14020 pregleda 126 reakcija 9 komentar(a)
Vuković, Foto: Demokrate
Vuković, Foto: Demokrate

Danas je, zbog posjete Mila Đukanovića cijeli Nikšić u blokadi. Vjerovatno je došao da svečano otvori prodavnicu, piljaru ili eventualno česmu, pošto je to jedino što je DPS otvarao u Nikšiću poslednjih godina, ali je zato, makar u poslednjih pola godine, zatvorio Metalac, dok su Željezara, Boksiti, Javorak i drugi privredni giganti, u kojima je radilo na desetine hiljada ljudi, odavno dovedeni pred gašenje, kazao je Nemanja Vuković, kandidat za poslanika na listi koalicije "Mir je naša nacija".

On smatra da je svojevrstan paradoks činjenica da su i policija i komunalna policija čuvale slova postavljena na trgu, pri tom ometajući i blokirajući saobraćaj od samogu jutra.

"Naravno, Đukanoviću se, ko zna od čega, priviđaju finktivni neprijatelji države, pa se, kao i pred svake izbore, digao da je brani u političkoj kampanji. Naravno, Đukanović osim te odbrane države, sijanja sjemena mržnje i podjela, kao i partijskih kadrova koje prate brojne afere, građanima nema šta da ponudi", kazao je Vuković.

Kandidat za poslanika je potom postavio niz pitanja.

"Hajde da govorimo o onih 150 radnih mjesta koje ste obećali prilikom projekta Gornja Zeta, a koji je, kao i većina projekata, završio kao afera koju smo razotkrili. Hajde da govorimo o tome, zašto danas, u Nikšiću, ima 9000 radnika manje nego kada ste došli na vlast, a 2000 radnika manje nego prošle godine. Je li to vizija razvoja? Hajde da govorimo o direktorima sa duplim platama i donatorima DPS-a kojima se, suprotno Zakonu, namještaju tenderi. Hajde da govorimo o hotelima i motelima koji na ime kulture dobijaju više nego najstarija književna manifestacija, o tome zašto Nikšić ima najniži kapitalni budžet po glavi stanovnika, ili činjenici da se žalosnih 0,8% budžeta Uprave javnih radova izdvaja za teritorijalno najveću opštinu. Hajde da govorimo o radnicima Metalca koje je “vizionarska politika” DPS-a ostavila bez kore hleba, bivšim radnicima Boksita i Željezare koji se i dalje bore za svoja prava. Hajde da govorimo o tome, jer je to stanje koje je DPS stvorio u Nikšiću".

Vuković je kazao da Đukanović od izbora do izbora ponavlja "otrcanu frazu kako neko hoće da nam sruši državu i kako vi stojite na njenom braniku".

"Jasna je Vaša namjera da državu izjednačite sa sobom i svojom partijom, ali građani su Vas i prozreli i prezreli. Ne čuvate Vi državu, gospodine Đukanoviću. Vi čuvate milione koje ste pokrali od nje, čuvate vaše članove porodica koji devastiraju njene prirodne resurse, čuvate Vašu braću, rođake, prijatelje i kumove koji su stekli milione, na štetu upravo ove države i ovog naroda. Opsada grada u kojem ste rođeni Vas, gospodine Đukanoviću, čine smiješnim i paranoičnim. To što se krijete od naroda, čiji ste, kako volite reći, spasilac, dovoljno govori o tome koliko ste mu dobra učinili. Znamo da od Crne Gore hoćete da napravite privatnu prćiju, ali će Vam to ostati pusta želja, sve dok je nas koji je volimo svim srcem", kazao je Vuković.

Bonus video: