Napadnut kandidat za poslanika, dok batinaš iz Budve, vjerovali ili ne, piše kazne zbog navodne upotrebe sirene

Ovaj slučaj je odmah prijavljen Upravi policije, a protiv napadača podnijeta je krivična prijava što javnosti stavljamo na uvid, kao i video zapis koji svjedoči o dijelu uvreda i provokacija DPS aktiviste sa lica mjesta“

62890 pregleda 20 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Mir je naša nacija
Foto: Mir je naša nacija

Hajka koju policija i mafija vode protiv funkcionera koalicije „Mir je naša nacija“ svoj nastavak dobila je na Cetinju, kada je, od strane aktiviste DPS-a, napadnut kandidat za poslanika i predsjednik odbora Demokrata Prijestonice, Danilo Mrvaljević.

Iz Koalicije su kazali da je jasno da, kako se približava 30. avgust, tako se intenzitet straha u redovima autokratskog režima povećava do mjere da više ne mogu da kontrolišu izlive bijesa i mržnje prema funkcionerima koalicije „Mir je naša nacija“, čak ni na javnim mjestima. Nakon svakodnevnih prijetnji, praćenja i kažnjavanja, na Cetinju se desio novi slučaj.

„DPS aktivista Draganić Željko, bez ikakvog povoda provocirao je, a potom uputio niz prijetnji i uvreda Danilu Mrvaljeviću, predsjedniku odbora Demokrata prijestonice Cetinje i kandidatu za poslanika koalicije „Mir je naša nacija“, kao i njegovoj porodici“, saopštili su iz Koalicije.

Kazali su da je Mrvaljević, kao pristojan čovjek koji ne nasijeda na provokacije koje su proizvod straha i očiglednih instrukcija režima, pozvao oca da ga odveze kući, a potom se udaljio sa lica mjesta. Međutim, kako navode, da provokacije nisu slučajne i da su dio organizovane akcije, potvrđuje činjenica da je više lica, povezanih sa Draganićem, u trenutku kada je Mrvaljević napustio lokaciju, potrčalo prema mjestu događaja.

„Sve navedeno jasno ukazuje na unaprijed pripremljeni scenario fizičkog napada na Mrvaljevića“, saopštili su.

Ovaj slučaj je odmah prijavljen Upravi policije, a protiv napadača podnijeta je krivična prijava što javnosti stavljamo na uvid, kao i video zapis koji svjedoči o dijelu uvreda i provokacija DPS aktiviste sa lica mjesta“, ističu iz Koalicije.

Navode da je potpuno jasno da ovakvi slučajevi nisu izolovani i da se širom Crne Gore crtaju mete funkcionerima koalicije „Mir je naša nacija“ koji svojim porukama i djelovanjem razaraju redove DPS režima.

Podsjećaju i na to da policija o napadu na Mrvaljevića i dalje ćuti, a da se radi o organizovanoj hajki policije i mafije, na funkcionere koalicije „Mir je naša nacija“ govori i podatak da su iste večeri, u Herceg Novom, od strane Dejana Ostojića, nezakonito izabranog komandira-poltrona, prekršajno kažnjeni dječaci od 20 godina koji su vozili auto-karavan mira, zbog toga što su sirenom otpozdravili građanima koji su im mahali.

NEZAKONITO IZABRANI BATINAŠ PISAO KAZNE KARAVANU MIRA ZBOG SIRENE

Sinoć je u Herceg Novom, komandir Ostojić, inače nezakonito postavljen na tu poziciju, valjda jer je nepokolebljivo vjeran šefu režima, napisao kazne dječacima od po 20 godina jer su, navodno, svirnuli prolaznicima. Radi se o sinu bivšeg predsjednika Opštinskog odbora DPS-a na Žabljaku.

Ostojić je poznat kao komandir – poltron, koji je predvodio batinaše u jurišu na Opštinu Budvu, ali poslednjih dana postao je poznat i po tome što nije smio izaći iz Centra bezbjednosti kad je Aleksa Bečić sa Karavanom mira bio u Herceg Novom. To je komandir koji nije smio pisnuti kad smo upali u zgradu Opštine, ali se zato, “junačina” ostrvila na djecu od 20 godina

Ostojić spada u red onih komandira koji se plaše svoga hlada i koji su servilni samo kriminalcima, dok obične ljude, podlo i kukavički, napada iz mraka, a silu demonstrira isključivo na slabijima od sebe.

Nama je jasno da smo svim režimskim struktirama trn u oku, ali ostavite se naših mladih i pristojnih aktivista, i udarite na nas ako smijete. Ne iživljavajte se na djeci od 20 godine, već, pošto ne smijete na kriminalce i ubice, krenite na nas, pa ćemo vam pokazati šta znače pravda i politička snaga.

„Ako uzmemo u obzir hajku i opstrukcije koje policije prema „Karavanu mira“ i lideru koalicije „Mir je naša nacija“, Aleksi Bečiću, jasno je da je režim upregao sva sredstva i da se nalogodavci ovih nedjela – Zoran Lazović i Veselin Veljović nalaze u ozbiljnoj panici jer će 30. avgusta pasti poslednji diktatorski režim u Evropi, a onda će i sva njihova nedjela doći na naplatu“, kazali su iz Koalicije „Mir je naša nacija“.

HRABRO ODGOVORIO NA SVA PITANJA LAŽNOG NOVINARA