Bečić: Naši đedovi su zajedno stvarali ovu zemlju, mi treba da je obnavljamo

Bečić je istakao da je Kolašin tradicionalno uporište Demokrata i iskazao lično uvjerenje u pobjedu i odličan rezultat opozicije na izborima. Nevenka Ćirović je kazala da istorijsko značenje Mojkovca "svi znamo i da o tome ne treba posebno govoriti"

4208 pregleda 8 komentar(a)
"Karavan mira" koalicije "Mir je naša nacija", Foto: Mir je naša nacija
"Karavan mira" koalicije "Mir je naša nacija", Foto: Mir je naša nacija

Naši đedovi su zajedno stvarali ovu zemlju, a mi danas treba da je zajedno oporavljamo i obnavljamo da bi sjutra, naša djeca, živjela u miru i slozi, poručio je nosilac izborne liste koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić.

„Karavan mira“ te koalicije obišao je juče Kolašin i Mojkovac, gdje je Bečić razgovarao sa građanima koji su, kako je saopšteno, u razgovoru sa Bečićem i funkcionerima izrazili "veliku podršku i sigurnost u promjenu vlasti 30. avgusta."

Bečić je, zahvaljujući građanima na podršci, istakao da je Kolašin tradicionalno uporište Demokrata i iskazao lično uvjerenje u pobjedu i odličan rezultat opozicije na izborima, naročito zbog velikog broja glasača DPS-a koji, kako tvrdi, ovih dana masovno prilaze koaliciji „Mir je naša nacija“, a kojima je uputio i poruku: „Dobro došli, braćo. Naši đedovi su zajedno stvarali ovu zemlju, a mi danas treba da je zajedno oporavljamo i obnavljamo da bi sjutra, naša djeca, živjela u miru i slozi".

Bečić je kazao da su građani svjedoci da je DPS "sve što je obećao i slagao":

"Obećali su da neće ukinuti naknade majkama – ukinuli su ih odmah nakon izbora. Obećali su da neće podići poreze – podigli su PDV odmah nakon izbora.Obećali su da neće dalje zaduživati našu praunučad – za protekle 4 godine zadužili su nas za novih milijardu i 500 miliona. Obećali su da će da će zaustaviti uvožnićke lobije – danas uvozimo 600 miliona više nego prije 4 godine“, kazao je Bečić.

On je istakao da će koalicija "Mir je naša nacija" kao predvodnik buduće vlasti povećati minimalnu zaradu sa 222 na 300 eura, a minamalnu penziju 128 na 300 eura. Kazao je da će vratiti naknade majkama, uvesti rad na crno u legalne tokove i time stvoriti uslove za smanjenje poreza i doprinosa, zaštititi sva radnička prava i ostaviti neradnu nedelju.

Bečić je istakao da će vratiti dječji dodatak i naknade nezaposlenim roditeljima, te da će na sjeveru razviti i seoski, eko, sportski i ruralni turizam tako da će sezona trajati 12 mjeseci i dodao da će zaustaviti uvozničke lobije, ojačati poljoprivredu i dati prednost domaćim poljoprivrednim proizvođačima, te otvoriti nove fabrike u kojima će zaposliti radnike.

Bečić i funkcioneri koalicije su, kako je saopšteno, u Mojkovcu razmijenili mišljenja o načinu obnove Crne Gore i oporavku sjevera.

Kandidatkinja za poslanicu Nevenka Ćirović je kazala da istorijsko značenje Mojkovca "svi znamo i da o tome ne treba posebno govoriti" i istakla da je velika odgovornost voditi Mojkovac, ali i "voljeti Mojkovac kao što volimo svoju zemlju – Crnu Goru", te da oni koji vode Mojkovac i Crnu Goru nijesu svjesni te odgovornosti.

„Došlo je vrijeme da ih pošaljemo u prošlost. Crna Gora je odavno zaslužila bolje dane. Građani Crne Gore su odavno zalužili da od svoga rada žive dostojanstveno. Da budu ono što jesu, ali da slobodno i mirno žive sa svojim prijateljima, komšijama, rođacima i kolegama. Došlo je vrijeme da 30. avgusta zaokružimo broj 11. Listu koja garantuje slobodu Crne Gore. Listu koja garantuje slobodu svakog njenog građanina. Listu koja garantuje mir – ekonomski mir, porodični mir, mir unutar države i društva u cjelini. Moramo se sabrati, pomiriti i toga dana zaokružiti broj 11“, kazala je Nevenka Ćirović.

Ona je pozvala sve građane i Mojkovca i Crne Gore da izađu na izbore i "hrabro, jer razloga za strah ima samo DPS, zaokruže listu pod rednim brojem 11."

Bonus video: