Kurpejović: Transformacijom programa stručnog osposobljavanja do novih radnih mjesta

„Želimo da imamo konkurentan kadar, ne samo na crnogorskom tržištu već i na evropskom tržištu rada“, kazala je Kurpejović

1862 pregleda 6 komentar(a)
Kurpejović, Foto: SD
Kurpejović, Foto: SD

Socijademokrate (SD) žele da transformacijom programa stručnog osposobljavanja kreiraju do hiljadu radnih mjesta godišnje za mlade visokoškolce, kazala je kandidatkinja na listi „Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Mi odlučujemo DOSLJEDNO“, Mubera Kurpejović.

„To ćemo učiniti preko posebnih subvencija i poreskih olakšica za poslodavce kojima ćemo obezbijediti nova sredstva, a od njih tražiti da obezbijede i kreiraju nova radna mjesta, odnosno bar još dvije godine radnog angažmana za visokoškolce“, pojasnila je Kurpejović.

Ona je podsjetila da se program stručnog obrazovanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem realizuje već osmu godinu zaredom, dodajući da se svake godine oko osam miliona eura iz budžeta izdvaja za stručno osposobljavanje više od tri hiljade visokoškolaca.

„Želimo da imamo konkurentan kadar, ne samo na crnogorskom tržištu već i na evropskom tržištu rada“, kazala je Kurpejović.

Ona je dodala da osim navedenih projekata, uz praktičnu nastavu koja je obavezna na svim ustanovama visokog obrazovanja od 2017. godine, SD želi da unaprijedI studijske programe, s posebnim osvrtom na kompetencije mladih ljudi.

„Socijaldemokrate nastoje da u kontinuitetu unapredjuju obrazovni sistem i da mladima omoguće veću zapošljivost, odnosno bolji životni standard“, poručila je Kurpejović.

Bonus video: