Krivokapić u Kotoru: Postali smo grad gusara na moru i kopnu, zaustavićemo bijeli trag u pravosuđu i upravi

Predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković kazala je da će pobijediti SDP, "jer je to jedina partija koja je 30 godina i više na pravoj strani istorije ostvarila sve svoje programom zacrtane ciljeve"

8331 pregleda 23 reakcija 15 komentar(a)
Krivokapić, Foto: SDP
Krivokapić, Foto: SDP
Ažurirano: 25.08.2020. 20:04h

Mi smo po prvi put postali grad gusara i na moru i na kopnu. Grad onih koji siju bijelu smrt, grad koji našu djecu tjera iz ovog grada, grad u kojem ime Crne Gore čudno zvuči. Zaustavićemo bijeli trag i u pravosuđu, i upravi koja ruži ime Crne Gore. Neće biti gusara u kojima Evropa prepoznaje Crnu Goru, saopštio je počasni predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić sinoć u Kotoru na predizbornoj konvenciji SDP, saopšteno je iz te partije.

Predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković kazala je da će pobijediti SDP, "jer je to jedina partija koja je 30 godina i više na pravoj strani istorije ostvarila sve svoje programom zacrtane ciljeve".

Vuksanović Stanković
Vuksanović Stankovićfoto: SDP

"Evropska, multietnička, građanska Crna Gora. Crna Gora koja pripada svima a ne samo njima. Zato će pobijediti SDP. Socijaldemokratska partija je partija promjena i zato će Socijaldemokratska partija učešćem u vlasti obezbijediti mir našim građanima, obezbijediće stabilnost države, obezbijediće jaku ekonomiju za bolje sjutra. U Socijaldemokratskoj partiji su ljudi koji Crnu Goru nose u srcu a ne u svom džepu. I za takvu Crnu Goru u srcu borićemo se svi zajedno",istakla je Vuksanović Stanković.

Ivan Ilić, nosilac liste "SDP - Jak Kotor" i kandidat na listi SDP za poslanika u Skupštini Crne Gore je poručio da "SDP ima snažnu podršku u primorskim opštinama, prije svega zbog tradicije i značajne građanske i multinacionalne odgovornosti".

Ilić
Ilićfoto: SDP

"SDP-u vlast nikad nije bila cilj već sredstvo. Jedini smo svojom voljom izlazili i ulazili u vlast da bi branili principe. Ponudili smo program za razvoj Kotora koji će omogućiti dinamičniji i bolji razvoj opštine. Moramo stvarati grad po mjeri građana a ne dnevnih izletnika. Jak SDP je garant da će socijaldemokratija živjeti i biti sve jača", rekao je Ilić.

Nosilac liste u Tivtu “SDP - odbranimo grad" Aleksandar Đurović rekao je da se samo snagom SDP-a može odbraniti Boka, a osnažiti Crna Gora.

"Mi smo ti koji biramo da li ćemo otvoriti vrata promjenama ili bježati kroz prozore sopstvene kuće od pohare i nepravde. Samo snagom SDP-a možemo odbraniti Boku a osnažiti Crnu Goru. Samo snaga SDP-a može izgraditi jaku Crnu Goru u kojoj niko neće morati da ćuti", istakao je Đurović.

Nosilac liste "SDP - Jaka Budva" Petar Odžić rekao je da se SDP sa jedne strane mora boriti protiv onih koji kaljaju ime Crne Gore u svijetu, aferama, pljačkama i namještenim privatizacijama, a sa druge strane protiv negatora države, njene multietničke i multikonfesionalne prepoznatljivosti.

"SDP je državotvorna partija koja zna kako Crnu Goru dovesti do Evropske unije, gdje ćemo biti ruku pod ruku sa najrazvijenijim zemljama Evrope",izjavio je Odžić.

Zamjenik predsjednika SDP Raško Konjević rekao je da je "što bi narod rekao dara prevršila mjeru, da crnogorska ekonomija bude talac nekoliko privilegovanih tajkuna, em duguju poreze, em su dio sive ekonomije, em im je malo što to rade godinama".

Konjević
Konjevićfoto: SDP

"Prvi potez naredne vlade treba da bude povećanje minimalne zarade, poreske olakšice za mali i srednji biznis, povećanja prosječne penzije na 350 eura, sve kako bi imali prosječnu zaradu od 700 eura", izjavio je Konjević

Bonus video: