Forca oštro po SD: Brajović, Lazović i Šehović obmanjuju Ulcinjane

"Vujica Lazović je bio predsjednik Savjeta za privatizaciju i glavni akter u pokušaju prodaje Valdanosa CubusLux-u – imovinu koja pripada našim građanima! Godinama smo pokušali da ovo spriječimo i na kraju smo uspjeli blokirati ovaj proces koji je nekada vodio Lazović"
3 komentar(a)
Socijaldemokrate, Ivan Brajović, Vujica Lazović, Foto: Facebook
Socijaldemokrate, Ivan Brajović, Vujica Lazović, Foto: Facebook
Ažurirano: 25.01.2018. 18:06h

Forca je pozvala danas mještane "da ne nasjedaju na priče i obećanja političara iz Podgorice koji se u gradu pojave samo uoči izbora". U saopštenju te partije ističe se da su Ulcinju zadnjih dana veoma aktivni čelnim Socijaldemokrata.

"Pozivamo Albance iz Opštine Ulcinj da ne dopuste da ih obmanu lažnim i neiskrenim obećanjima, kao i da ih podsjetimo da su ti isti političari direktno odgovorni za naš zaostatak u razvoju! Kao prvo, Ivan Brajović, predsjednik SD-a, nema pravo da se obrati građanima Ulcinja, s obzirom da je kao ministar transporta dugi niz godina blokirao izgradnju puta Ulcinj-Krute. To je put put koji ima ključnu važnost, a za čiji početak realizacije je zaslužna isključivo Forca", piše u saopštenju. U Forci se pitaju s kojim pravom SD može da traži glasove od Ulcinjana.

"Vujica Lazović je bio predsjednik Savjeta za privatizaciju i glavni akter u pokušaju prodaje Valdanosa CubusLux-u – imovinu koja pripada našim građanima! Godinama smo pokušali da ovo spriječimo i na kraju smo uspjeli blokirati ovaj proces koji je nekada vodio Lazović", tvrde u Forci.

U saopštenju se kaže da je i prije nekoliko dana, ministar SD-a Damir Šehović vidjen "kako javno obmanuje naše gradjane i obećava radna mjesta u zamjenu za glasove".

"Radi se upravo o ministru obrazovanja koji ignoriše loš nivo obrazovanja na albanskom jeziku, a koji uz to dodatno vrijedja gradjane područja Ana Malit, kroz imenovanje lošeg kadra za direktora škole u Vladimiru. Ovo predstavlja uvredu prema ovom području naše opštine kao i prema školi sa velikom tradicijom u albanskom obrazovanju, koja je oduvijek bila izvor generacija izvanrednih nastavnika i profesora", stoji u saopštenju.

Najjača albanska partija, koja je na državnom i lokalnom nivou sa DPS-om prozvala je i čelnike JP Morsko dobro.

"U nizu nabrajanja, spada i Morsko Dobro, kojim su godinama upravljali zvaničnici SD-a, dok su bili dio SDP-a. Pod njihovim vođstvom, ovo preduzeće se pretvorilo od ‘Morskog Dobra’ u ‘Kontinentalno Dobro’, jer su uključili i zemlju unutar površine opštine. Godinama nije bilo ozbiljnih ulaganja i investicija na obali Ulcinja. 
Upravo je Forca bila ključni faktor u smanjenju površine kojom upravlja ovo preduzeće i omogućila da polovina prihoda ide u budžet opštine Ulcinj u korist gradjana". tvrdi se u dopisu.

Bonus video: