Mrvaljević: Gradonačelnici iz DPS potrošili preko pola miliona eura za ručkove, večere i putovanja

"Veliki strah od izbornog poraza u redovima autokratskog režima pojačava se iz dana u dan, potpuno su izgubili kompas, uzalud sve prijetnje, sva praćenja, kažnjavanja i napadi njihovih aktivista-pješaka, nema toga što ih može spasiti poraza koji im se sprema 30. avgusta"

3773 pregleda 24 reakcija 6 komentar(a)
Mrvaljević, Foto: Demokratska Crna Gora
Mrvaljević, Foto: Demokratska Crna Gora

Gradonačelnici iz Demokratske partije socijalista (DPS) potrošili su preko pola miliona eura za ručkove, večere i putovanja, saopštio je danas Danilo Mrvaljević, kandidat za poslanika koalicije "Mir je naša nacija".

"Dok iz OO DPS Cetinje posljednjih dana štancuju po tri saopštenja dnevno, u kojima se hvale da su kupili deset kompjutera za pokojni biznis inkubator i zakrpili 15 rupa predizbornim asfaltom, pokušavajući pritom da prikriju svu nervozu koja posljednjih mjeseci vlada u redovima OKG DPS i OPD (organizovani produžni kabal) SD zbog neminovnog izbornog poraza koji im se sprema, bolje bi bilo da građanima Cetinja objasne kako su njihovi gradonačelnici uspjeli da za svega sedam posljednjih godina potroše na ručkove, večere i putovanja po svijetu više od pola miliona eura. Dok gradonačelnici DPS-a u predvečerje svakih izbora obećavaju nova radna mjesta i izgradnju desetina stanova za najugroženije kategorije stanovništva, pitamo bivšeg gradonačelnika "Kralja Ilira" i sadašnjeg "Zbunjenog Ilira" koliko se stanova moglo do sada izgraditi i koliko radnih mjesta otvoriti za pola miliona eura koje su pojeli i popili", istakao je Mrvaljević.

On je dodao da je trošenje gotovo sedam do osam hiljada eura mjesečno ili 200-300 eura dnevno u prosjeku samo na ručkove, večere i putovanja, dok građani Cetinja jedva spajaju kraj sa krajem u najmanju ruku sramno.

"Pa to nijesu radili ni pohapšeni OKG gradonačelnici Budve. Na ovakvom životu na visokoj nozi, preko leđa napaćenoga naroda, pozavidjela bi im i čuvena Verica Maraš. Njihovi ministri i drugi javni funkcioneri, sjete se Cetinja samo uoči izbora, ne vade se iz grada i standardno, bez imalo ustezanja, zloupotrevljavajući položaj u predizbornoj kampanji DPS-a, pred očima cijele domaće javnosti i međunarodne zajednice, na najprizemnije moguće načine vrijeđaju zdrav razum svih građana Prijestonice pričajući bajke kako su ovdje uložene desetine miliona eura i kako odlično živimo. I ne zastide se ni na trenutak", rekao je Mrvaljević.

On je kazao da ministarska opsada Cetinja posljednjih dana i bijes lokalnih funkcionera i aktivista režima pokazuju samo jedno.

"Veliki strah od izbornog poraza u redovima autokratskog režima pojačava se iz dana u dan, potpuno su izgubili kompas, uzalud sve prijetnje, sva praćenja, kažnjavanja i napadi njihovih aktivista-pješaka, nema toga što ih može spasiti poraza koji im se sprema 30. avgusta. I da ponovimo članovima hibridnog režima Prijestonice: Pustite praznu priču, sakrivanja iza svetoga crnogorskoga barjaka, guslanja o crnogorstvu i srpstvu i predizborne bajke za lakovjerne, odgovorite vi đe su više od pola miliona eura svih građana Cetinja", zaključio je Mrvaljević.

Bonus video: