Muhović: Tražićemo pozicioniranje kadrova iz redova manjinskih naroda u Javnom servisu

“Potrebno je, mnogo više nego do sada, uraditi na istraživanju, zaštiti i prezentaciji kulturnog i istorijskog nasljeđa bošnjačko-muslimanskog naroda", poručio je Muhović

3536 pregleda 14 komentar(a)
Muhović, Foto: Savo Prelević
Muhović, Foto: Savo Prelević

Bošnjačka stranka (BS) snažno će se zalagati za jačanje medijskog pluralizma, medijskih sloboda i samoregulaciju u medijima, kao i za snaženje kapaciteta nacionalnih vijeća, poručio je poslanički kandidat te stranke Adnan Muhović.

On je, kako je saopšteno iz BS, istakao da će ta stranka tražiti veće učešće programa za manjinske nacionalne zajednice u javnom servisu.

“Tražićemo formiranje posebnih redakcija i ekipiranje timova koji kreiraju i izrađuju te programe. Tražićemo i sistemsko pozicioniranje kompetentnih kadrova iz redova manjinskih naroda u upravljačkim strukturama, uređivačkim timovima, novinarskom kadru i tehničkom osoblju u Javnom servisu”, kazao je Muhović.

Kako je naveo, BS će se zalagati i za snaženje kapaciteta nacionalnih vijeća, kako u kadrovskom, tako i u materijalnom pogledu.

“Potrebno je, mnogo više nego do sada, uraditi na istraživanju, zaštiti i prezentaciji kulturnog i istorijskog nasljeđa bošnjačko-muslimanskog naroda", poručio je Muhović.

On je rekao da će pokrenuti, na svim nivoima, inicijative kojima će podsticati državne institucije da se ozbiljnije posvete njihovoj tradiciji, običajima, kulturi i ukupnom identitetu.

“Tražićemo više prostora u obrazovnom sistemu, javnim glasilima, državnoj radio-televiziji , kao i turističkim prezentacijma naše države i pojedinih lokalnih sredina”, zaključio je Muhović.

Bonus video: