Rajntke podržala koaliciju "Crno na bijelo": U CG i EU ugrožene vladavina prava, demokratija...

"Kako puno radim na pitanjima vladavine prava, borbe protiv korupcije i demokratije u Evropskom parlamentu, vjerujem da je posebno ta borba koju je URA pokazivala u prošlosti po ovim pitanjima i za koja će se i dalje zalagati apsolutno od presudne važnosti baš sada", poručila je Rajntke

6452 pregleda 3 komentar(a)
Rajntke, Foto: Građanski pokret URA
Rajntke, Foto: Građanski pokret URA

Poslanica Evropskog parlamenta (EP) iz redova Zelenih Evrope Teri Rajntke podržala je danas koaliciju "Crno na bijelo" na predstojećim parlamentarnim izborima zakazanim za 30. avgust, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA koji je dio te koalicije.

"Kako puno radim na pitanjima vladavine prava, borbe protiv korupcije i demokratije u Evropskom parlamentu, vjerujem da je posebno ta borba koju je URA pokazivala u prošlosti po ovim pitanjima i za koja će se i dalje zalagati apsolutno od presudne važnosti baš sada", poručila je Rajntke.

Ona je naglasila da su ne samo u Crnoj Gori, već i u cijeloj Evropskoj uniji (EU) vladavina prava, demokratija i temeljna prava ugrožena i suočena s napadima.

"Zbog toga je izuzetno važno da se Zeleni i URA na svakoj strani zalažu za vladavinu prava i demokratiju. Srećno", poručila je Rajntke.

Iz koalicije "Crno na bijelo" su kazali da je prije nekoliko dana 67 evropskih poslanika dalo posršku njihovoj listi i da je to po prvi put da jedna opoziciona lista u Crnoj Gori ima podršku iz Brisela.

Bonus video: