Redžepagić: Beranska vlast nije vodila računa o zapošljavanju manjina

On je kazao i da dosadašnja vlast nije uradila ništa na poboljšanju socijalnog i ekonomskog statusa za pripadnike manjinskih nacionalnih zajednica
115 pregleda 8 komentar(a)
Murat Redžepagić, Foto: Bošnjačka stranka Crne Gore
Murat Redžepagić, Foto: Bošnjačka stranka Crne Gore
Ažurirano: 25.01.2018. 14:11h

Odbornički kandidat sa liste „Berane pobjeđuje – DPS, SD i BS“ Murat Redžepagić izjavio je da aktuelna vlast u Beranama tokom svog mandata nije vodila računa kada je u pitanju zapošljavanje pripadnika manjinskih nacionalnih zajednica.

„Od više od 300 oglasa i konkursa koje je raspisala koalicija „Zdravo Berane“ za vrijeme od četiri godine mandata za opštinske službe i preduzeća u kojima je opština osnivač, gotovo da i nema zapošljeno niti jedno lice koje je pripadnik bošnjačko-muslimanskog naroda“, kazao je Redžepagić.

On je izrazio uvjerenje da će buduća koaliciona lokalna vlast, u kojoj će, kako smatra, učestvovati i Bošnjačka stranka, voditi računa o srazmjernoj zastupljenosti brojčano manjeg, bošnjačko-muslimanskog naroda.

Dodao je i da dosadašnja vlast nije uradila ništa na poboljšanju socijalnog i ekonomskog statusa za tu populaciju.

„Uslovi u kojima žive naši sunarodnici u opštini Berane nijesu ni malo povoljni, socijalni i ekonomski status je na znatno niskoj razini, a mjesta koja naseljavaju su vrlo slabo infrastrukturno opremljena," izjavio je Redžepagić.

Pozvao je svoje sunarodnike u Beranama da glas daju, kako je kazao, njihovim istinskim predstavnicima koji će ih na najbolji mogući način prezentovati u lokalnom parlamentu i budućim organima izvršne vlasti.

Bonus video: