Opozicija pobjeđuje: Vlado Georgiev, predsjednik Borenović, gradonačelnik Ćurić, dr Miloš Bigović…podržali Bečića

Izvjesno je da ih je, dijelom, i potreba da se u jednom izbornom ambijentu značajno drugačijem od svih na koje smo dosad navikli nametnu građanima i biračima vodila u inventivnost, kreativnost, te dovijanje kako da se sa manje sredstava postigne maksimalan učinak. U tom nastojanju postigli su zavidne rezultate: tokom ove predizborne kampanje crnogorski birač je već bio u prilici da vidi toliko predizbornih spotova ove koalicije, da im se već ni broja ne zna.

62152 pregleda 55 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Koalicija „Mir je naša nacija“ vodila je jednu sasvim modernu kampanju u susret Parlamentarnim izborima 2020. godine.

Izvjesno je da ih je, dijelom, i potreba da se u jednom izbornom ambijentu značajno drugačijem od svih na koje smo dosad navikli nametnu građanima i biračima vodila u inventivnost, kreativnost, te dovijanje kako da se sa manje sredstava postigne maksimalan učinak.

U tom nastojanju postigli su zavidne rezultate: tokom ove predizborne kampanje crnogorski birač je već bio u prilici da vidi toliko predizbornih spotova ove koalicije, da im se već ni broja ne zna.

Ti spotovi su, po pravilu, igrali na kartu modernosti, humora, aktuelnosti i prepoznatljivih junaka i antijunaka crnogorske političke scene – onih koji mire i onih koji svađaju, onih koji spajaju i onih koji dijele, šerifa i razbojnika.

Nakon spota u kojem se Dragan Krapović pojavio u ulozi šerifa, uslijedio je novi spot u kojem je Aleksa Bečić, lider Koalicije „Mir je naša nacija“ predstavio očiglednu razliku između dvije vlasti – DPS-a i opozicije predvođene Demokratama. Tako smo mogli da se podsjetimo kakva je Budva bila za vrijeme DPS-a, a kakva za vrijeme Dragana Krapovića i njegovog tima, kako su se Budvanke i Budvani osjećali za vrijeme DPS-a, a kako za vrijeme Krapovića. Spotom se sugeriše da je razlika zapanjujuća i želja da se oni koji su opljačkali Budvu nikada više u nju ne vrate.

Koalicija „Mir je naša nacija“ je i u ostalim aspektima svog predstavljanja, performansi, gerilske akcije, prisustvo, kao i način djelovanja na internetu, imala svojstva kojima se njena kampanja najviše približila onome što jesu svjetski standardi u političkom marketingu.

Georgiev: Ovo je suština!

Jedan od tih svjetskih standarda zapaženih u kampanji „Mir je naša nacija“ jeste i podrška javnih ličnosti iz svijeta popularne kulture. Jedan od njih je muzičar, Vlado Georgiev, koji je na svom Tviter nalogu, veoma otvoreno, uputio podršku koaliciji „Mir je naša nacija“.

Georgiev
Georgievfoto: Privatna arhiva

Georgijev je to učinio retvitujući tvit sa profila Demokrata i prokomentarisavši ga sa: „Ovo je suština!“

Podrška stigla i iz regiona

Koalicija „Mir je naša nacija“ dobila je podršku i od dvojice političara iz regiona, Borenovića i Ćurića, koji su Koaliciji „Mir je naša nacija“ poželjeli sreću i uspjeh na Parlamentarnim izborima.

PREDSJEDNIK BORENOVIĆ: DEMOKRATE SU SNAGA BUDUĆNOSTI I U CRNOJ GORI I U REGIONU

Predsjednik partije Demokratskog progresa, koja je ujedno i članica Evropske narodne partije, najveće grupacije u Evropskom parlamentu, Branislav Borenović je, u telefonskom razgovoru sa Bečićem, kazao da su Demokrate politička snaga budućnosti u Crnoj Gori i regionu.

Borenović
Borenovićfoto: Privatna arhiva

„Sazrelo je vrijeme za promjene politika koje se u našim zemljama vode dvadeset i trideset godina. Demokrate su stranka koja se zalaže za jednakost, jaču saradnju, pomirenje i mir i vidim ih kao jednu od okosnica novih politika koje su potrebne zemljama Zapadnog Balkana u cilju bržeg napretka, jačanja međudržavne saradnje i bratskih odnosa sa svima koji dijele iste vrijednosti, što sam i prenio Bečiću“, rekao je Borenović.

GRADONAČELNIK ĆURIĆ: KOALICIJI “MIR JE NAŠA NACIJA” ŽELIM SREĆU I USPJEH NA NAREDNIM PARLAMENTARNIM IZBORIMA

Gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić, poželio je u telefonskom razgovoru svom kolegi - predsjedniku Opštine Herceg Novi, Stevanu Katiću - sreću i uspjeh na predstojećim Parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, izrazivši uvjerenje da će saradnja dva bratska grada i u narednom periodu biti na visokom nivou.

Ćurić
Ćurićfoto: Privatna arhiva

Ćurić je istakao da vjeruje da će Katić i Koalicija okupljena pod sloganom „Mir je naša nacija“ koju predvodi lider Demokrata Aleksa Bečić ostvariti dobar izborni rezultat te da će se i ostali gradovi i opštine u Crnoj Gori poslije 30. avgusta ugledati na odnose bratskih gradova ispod planina Leotar i Orjen.

„Odnosi Trebinja i Herceg Novog treba da budu primjer bratske saradnje i podrške. Vjerujem da su građani Herceg Novog i Crne Gore prepoznali sve ono što Katić i njegov tim rade i što tek planiraju da urade, posebno na afirmaciji ideje da granice ne smiju biti prepreka međusobnoj podršci i saradnji“, poručio je Ćurić.

„Cilj svih nas u regionu su mir i dobrosusjedski odnosi zbog čega mi je posebno drago što su kao slogan predizborne kampanje uzete riječi „Mir je naša nacija'“, naveo je Ćurić u telefonskom razgovoru.

dr BIGOVIĆ: PODRŽITE KOALICIJU “MIR JE NAŠA NACIJA” I ZAOKRUŽITE BROJ 11

Podrška koaliciji „Mir je naša nacija“ stigla je i dr Miloša Bigovića, bivšeg poslanika Skupštine Crne Gore.

„Polazeći od svojih uvjerenja i opredjeljenja koja su usmjerena prema miru i zajedništvu kao osnovnim pretpostavkama za sveobuhvatni ekonomski i privredni razvoj naše države, odlučio sam da podržim koaliciju „Mir je naša nacija“ koju predvodi Aleksa Bečić. Upravo ova Koalicija u svom programu i javnom djelovanju baštini sve one elemente koji su danas potrebni za promjenu vlasti, ali i promjenu sistema vrijednosti nabolje“ – naveo je Bigović.

Bigović
Bigovićfoto: Privatna arhiva

On je dodao da ljudski potencijal i kadrovska reprezentacija koju nudi koalicija „Mir je naša nacija“ predstavlja dodatnu snagu koja obećava da će se sve zapisano i rečeno, sprovesti u djelo. „Veliki broj ovih ljudi upoznao sam tokom profesionalnog angažmana, ali i u privatnom životu i nemam nikakvu dilemu da su spremni da iskreno založe sve svoje kapacitete i da ugrade svoje znanje i sposobnost u temelje sigurne budućnosti za sve građane Crne Gore.

Vrijeme je da Crnu Goru učinimo ljepšim mjestom za život i da konačno uz pošteno upravljanje, stručan pristup i uz odgovorne ljude na odgovornim mjestima krenemo putem privrednog preporoda i domaćinske valorizacije svih potencijala kojima Crna Gora raspolože od sjevera pa do juga. Zato pozivam sve građane da u što većem broju svoj glas 30. avgusta daju koaliciji „Mir je naša nacija“ i zaokruže 11 kao broj mira, sloge i pomirenja među braćom, prijateljima, komšijama i kolegama“ – zaključio je Bigović.

SADA SMO PONOVO ZAJEDNO DA ISPRAVIMO GREŠKE I NEPRAVDU KOJA NAM JE NANIJETA