"ISPRAVIĆEMO NEPRAVDU PREMA UČESNICIMA MASLINADE U VALDANOSU"

Vuksanović Stanković u Ulcinju: Vlast ostavila pustoš, učinićemo sve da stavimo Solanu u funkciju

"Nama u SDP su važniji interesi građana od privilegovanih pojedinaca i tajkuna i jedino tako se može graditi jaka Crna Gora", rekla je Vuksanović Stanković

7156 pregleda 23 reakcija 22 komentar(a)
Vuksanović Stanković, Foto: SDP
Vuksanović Stanković, Foto: SDP

Ulcinj je jedan od najboljih primjera nesposobnosti aktuelne vlasti da iskoristi ogromne turističke kapacitete ovoga grada ostavljajući iza sebe pustoš kroz brojne neuspješne privatizacije, a građane bez svojih radnih mjesta, kazala je Draginja Vuksanović Stanković tokom posjete Ulcinju u okviru promocije liste "SDP - Jaka Crna Gora".

Kako je saopšteno iz SDP, ona je zajedno sa kandidatima sa liste "SDP- Jaka Crna Gora" obišla opštinu Ulcinj i razgovarala sa građanima, simpatizerima i članovima ove stranke.

"Ispravićemo nepravdu učinjenu prema vlasnicima Maslinade u Valdanosu, a učinićemo sve i da stavimo u funkciju Solanu koju su imali namjeru da rasprodaju i predaju u ruke svojim tajkunima", kazala je Vuksanović Stanković.

Ona je dodala da je u cilju razvoja turizma i zapošljavanja mladih, potrebno  ispuniti obećanje građanima Ulcinja da se izgrade hoteli "Galeb" i "Jadran", a ne da te lokacije budu prazne.

"Nama u SDP su važniji interesi građana od privilegovanih pojedinaca i tajkuna i jedino tako se može graditi jaka Crna Gora", rekla je Vuksanović Stanković.

U saopštenju se navodi da su u okviru posjete opštini Ulcinj predstavnici SDP boravili u Vladimiru gdje su sa mještanima razgovarali o gorućim problemima tog kraja s akcentom na poljoprivredu.

"Ključna obaveza države je da stvori uslove i da uloži maksimalne napore kako bi pomogla i podstakla poljoprivrednu proizvodnju. Ovaj kraj, kao uostlom i sva Crna Gora, nije ni približno iskoristio svoje poljoprivredne kapacitete. Ovdje žive vrijedni i radni ljudi i država mora da im pomogne. Nema jake Crne Gore bez jake poljoprivrede", rekao je Budimir Mugoša, bivši ministar poljoprivrede koji je podržao lsitu "SDP - Jaka Crna Gora".

Tokom boravka u Štoju predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković je apostrofirala loše učinke vlasti kada je u pitanju valorizacija ogromnih turističkih resursa ovog dijela opštine, naglašavajući i brojne infrastrukturne probleme koji i dalje ostaju neriješeni.

“Jaka Crna Gora je jak turizam ali turizam gdje ćemo turistima nuditi i prodavati naše proizvode. Jaka Crna Gora je kada turistički valorizujemo biser crnogorske obale kakav je Ulcinj. Kada ojačamo poljoprivredu, kada ojačamo turizam, kada podstaknemo brojne male privrednike, tada ćemo imati i jaku Crnu Goru. Mi imamo plan, potrebna nam je samo poštena i elementarno odgovorna vlast da do kraja mandata obezbijedimo prosječnu platu od 700 eura i prosječnu penziju od 350 eura.

SDP će voditi Crnu Goru do članstva u EU a do kraja mandata naredne Vlade ćemo završiti pregovore o pristupanju sa EU jer je to uslov prije svega da imamo više pravde, uslov boljeg života i standarda naših građana.

Preporučujemo za Vas