Radulović: Kolarević izgradio sedmospratnicu, nije platio ni cent za komunalije

Radulović je pokazao papire da su resorni direktorati Ministarstva održivog razvoja i turizma izdali prijavu za gradnju, te da i nakon nekoliko dopisa koje je uputio nijesu dostavili dokumentaciju po osnovu kog ugovora o komunalijama su izdali odobrenje za gradnju stambene zgrade

17190 pregleda 43 reakcija 11 komentar(a)
Radulović, Foto: Vuk Lajović
Radulović, Foto: Vuk Lajović

Građevinska kompanija "14. septembar", biznismena Mehmeda Meše Kolarevića, izgradila je sedmospratnicu u budvanskom naselju Lazi, a da za to nije platila ni centa za komunalije, saopštio je danas na konferenciji za novinare Milivoje Radulović, pomoćnik načelnika Službe za naplatu komunalija Opštine Budva i kandidat za odbornika sa liste "Dragan Krapović- Budva je naša nacija- Demokrate".

Radulović je pokazao papire da su resorni direktorati Ministarstva održivog razvoja i turizma izdali prijavu za gradnju, te da i nakon nekoliko dopisa koje je uputio nijesu dostavili dokumentaciju po osnovu kog ugovora o komunalijama su izdali odobrenje za gradnju stambene zgrade.

"Ukoliko rijetkima od vas nije bilo jasno zašto je Demokratska partija socijalista (DPS) sa svojim satelitima nasilno i brutalno mimo ikakvog zakona i morala preuzeo vlast onda će vam biti jasno danas kada na plastičnom primjeru pokuzujemo njihove nečasne namjere. Primjer tih namjera najbolje možemo vidjeti u gospodinu Mehmedu Meši Kolareviću koji već uveliko nelegalno i bez bilo kakvih dozvola gradi svoje stambene objekte u Budvi. Naime, gospodin Kolarević je 25.11.2019. Ministarstvu održivog razvoja i turizma prijavio gradnju objekta na kat. pararcelama 691/1 i 692/1 KO Budva tj. zgrade u Lazima, a da prije toga nije platio naknadu za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, a što je jedan od osnovnih uslova da bi se izvršila prijava gradnje po osnovu Zakona o palniranju i izgradnji objekta", kazao je Radulović na konferenciji za novinare.

Kako je dodao "da su instuticije sistema potpuno paralisane i protočne samo za DPS investitore najbolje svjedoče njegovi službeni dopisi iz februara i avgusta mjeseca ove godine o ovom slučaju na koje nikada nije dobio nikakav odgovor".

"Odgovore, koje još uvijek nisam dobio, sam tražio od Direktorata za građevinarstvo kao i Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje iako je to njihova isključiva nadležnost. Naravno da je čudno kako istovremeno gospodin Kolarević ne izmiruje zakonske obaveze prema opštini Budva i grubo krši zakon, a da nedavno, po sopstvenom priznanju, tvrdi da vraća sinov kredit koji je iskorišćen za kupovinu luksuznog stana na Menhetnu od čak 900.000 dolara. Za opštinu nema para ali zato za bahanalisanje uvijek se uvijek iznađe rješenje", kazao je Radulović.

On je pozvao građane Budve da je vrijeme da se "jednom zauvijek stavi tačka na ovakav korumpiran i parazitski sistem".

"Sistem koji svake godine proguta desetine škola, vrtića i bolnica ali što je najgore takav sistem guta budućnost nas i naše djece. Zato dragi sugrađani 30. avgusta imate vrlo jasan izbor. Zaokružite broj 1, a na državnom nivou broj 11 koji garantuje snažan sistem u kome niko neće biti veći od zakona. Glasajte za Budvu jer Budva je naša nacija, glasajte za mir jer mir je naša nacija", zaključio je Radulović.

Na pitanje o kojoj se sumi radi, koliko je za komunalije trebala da plati kompanija 14. SEptembar, Radulović je kazao da je prijavljena gradnja stambenog objekta i da je do sada izgradjeno sedam spratova, a da je moguće da bude još koji sprat, te da bi to iznosilo oko 200 hiljada eura.

Bonus video: