PzP: Emert iz Republikanske partije SAD podržao koaliciju "Za budućnost Crne Gore"

Emert je istakao da vodi napore širom svijeta da podrži demokratiju, ljudska prava, vladavinu zakona i slobodnih ljudi

4271 pregleda 7 komentar(a)
Emert, Foto: Pokret za promjene
Emert, Foto: Pokret za promjene

Džejson Emert iz Republikanske partije Sjedinjenih Američkih Država, podržao je predsjednika Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića i koaliciju "Za budućnost CG" na predstojećim parlamentarnim izborima, saopšteno je iz Pokreta za promjene.

„Nebojšu poznajem već nekoliko godina i znam koliko Nebojša voli svoju zemlju. Od prvog trenutka kad sam ga upoznao, otkrio sam da je politički pronicljiv, zreo i strastven u rješavanju teških problema, a to je upravo ono što je Crnoj Gori potrebno u svojoj budućnosti - vođstvo", kazao je Emert.

On je istakao da vodi napore širom svijeta da podrži demokratiju, ljudska prava, vladavinu zakona i slobodnih ljudi.

"Nebojša je bio sa mnom na svakom koraku u podršci prava slobodnih ljudi, posebno u Crnoj Gori, tako da već dugo znam koliko bi ljudi u CG imali sreće da imaju takvog predanog slugu za svoju budućnost", navodi se u saopštenju.

Emert je kazao da nikada nije bilo važnijih izbora za budućnost Crne Gore od ovih predstojećih izbora.

Pismo podrške
Pismo podrškefoto: Pokret za promjene

"Sa nacijom u dubokoj ekonomskoj i moralnoj krizi trebaće neko poput Nebojše Medojevića da ustanovi i sprovede neophodne reforme i da popravi Crnu Goru. Nebojša ima neuporedivo iskustvo i kompetencije koje ga preporučuju od prvog dana. On bi vodio državu promišljeno i sa velikom pažnjom donosio najbolje odluke za sve. Štaviše, Pokret za promjene i koalicija„ Za budućnost Crne Gore nudi najbolju priliku da se ispravi šta nije u redu u Crnoj Gori. Oni će raditi teško, stvoriti bolji život za sve građane i nastaviti borbu za demokratiju i jednakost za sve njene građane svakog dana. Oni u meni imaju prijatelja", dodao je Emert u saopštenju.

On je kazao i da je Crna Gora "jedno od najljepših mjesta na zemlji".

"Ali lijepa država zaslužuje i prosperitetnu budućnost takođe. A to nije moguće sa trenutnom vladom. Zato, ne bih mogao sa većim entuzijazmom preporučiti Nebojšu Medojevića, Pokret za Promjene, i koaliciju „Za budućnost Crne Gore“. Sada je vrijeme za promjenu toka crnogorske budućnosti stvaranjem jake, prosperitetne Crne Gore za sve njene građane. Ponosan sam što pružam svoju podršku i nadam se da ćete glasati za bolju budućnost - za Crnu Goru", zaključuje se u saopštenju.

Iz Pokreta za promjene su objasnili da je Džejson Frederik Emert advokat i osnivač The Emert Group, međunarode savjetničke agencije. Pored toga, predaje međunarodno pravo, američku spoljnu politiku i međunarodnu bezbjednost na univerzitetima u Sjedinjenim Državama. Služio je u više misija za posmatranje izbora i obučavao političke lidere širom svijeta o upravljanju i izborima. Služio je kao predsjedavajući Mlade republikanske nacionalne federacije od 2017-2019 tokom predsjedničkog mandata Donalda Trampa i bio je predsjedavajući Međunarodne unije mladih demokrata od 2014-2016.

Bonus video: